Siirry sisältöön

Ylikotoaikaiset maahanmuuttajat

Suomen kielen ja perustaitojen koulutus kotoutumisajan ylittäneille maahanmuuttajille

HEO toteuttaa vuonna 2024 koulutuksen kotoutumisajan ylittäneille maahanmuuttajille. Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja osallistujalle maksuton. Koulutus vastaa pääkaupunkiseudun ylikotoaikaisten tarpeisiin.

Aika

Koulutus ja jaksottuu vuonna 2024 seuraavasti:

  • 19 viikkoa, alkaen 8.1. ja päättyen 24.5.2024.
  • 3 viikkoa, alkaen 27.5. ja päättyen 14.6.2024.
  • 17 viikkoa, alkaen 15.8. ja päättyen 13.12.2024

Koulutus toteutetaan iltapäivisin maanantaista perjantaihin klo 14.00-17.15. Opiskelu on osa-aikaista enintään 20 tuntia viikossa.

Hakeminen

Lukukauden aikana vapautuvia kurssipaikkoja voi hakea jatkuvassa haussa. Tiedustele vapaita paikkoja Tomoko Yatagailta, tomoko.yatagai@heo.fi.

Sisältö ja tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijaa suomen kielen opinnoissa, työssäkäynnin alkuvaiheessa ja työelämässä. Hanke vahvistaa osallistujien perustaitoja mm. luku- ja kirjoitustaitoa, numeerisia taitoja, tietoteknistä ongelmanratkaisutaitoa ja vuorovaikutustaitoja.

Opiskelijoiden tarpeet kartoitetaan heidän aloittaessaan. Heidän kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskelussuunnitelma (hops). Koulutus pyritään sopeuttamaan opiskelijoiden taitoihin ja tarpeisiin sopivaksi. Koulutuksen lopulla opiskelijaa tuetaan jatkopolutuksessa. Opetussuunnitelmien kehittämisen taustalla on valtakunnalliset vapaan sivistystyön luku- ja kirjoitustaidon sekä kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelmien perusteet.  

Koulutus tähtää suomen kielen taidon ja perustaitojen vahvistamiseen. Tällä kurssilla suomen kielitaidon lähtötaso on A. Kielitaidon tavoitteena on saavuttaa B-taso. Osallistujien kielitaidon kehittymistä seurataan ja arvioidaan koulutuksen aikana ja sen jälkeen.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Tomoko Yatagai
Vastaava S2-opettaja
050 4620713
tomoko.yatagai@heo.fi