Siirry sisältöön

Visuaalinen journalismi ja valokuvaus

Hae koulutukseen

Opiskele visuaalista journalismia ja valokuvausta HEO kansanopistossa!

Visuaalisen journalismin opinnoissa hankitaan perustiedot ja taidot digitaalisesta valokuvauksesta ja erityisesti journalistisesta valokuvauksesta. Opiskelijat perehtyvät lukuvuoden aikana journalistisen valokuvauksen työprosessiin, tekniikkaan ja ilmaisuun. Lisäksi ohjelmassa on graafisen suunnittelun ja taidevalokuvan opintokokonaisuudet sekä videotyön kurssit. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Visuaalisen journalismin ja valokuvauksen opinnot ovat päiväopiskelua arkipäivisin.

Opintojen sisältö

Opinnoissa keskitytään kuvajournalismin työprosessiin, tekniikkaan ja kuvalliseen ilmaisuun. Keskeisiä opetusaineita ovat uutis- ja reportaasikuvaus, henkilökuvaus sekä digitaalinen kuvankäsittely. HEOn visuaalisen journalismin oiskelijat tutustuvat myös urheilukuvaukseen. Opiskelijoilla on käytössä opiston ajanmukaiset tietokoneet ja digitaaliset ohjelmat sekä kuvausstudio. Opetukseen sisältyy myös graafisen suunnittelun perusteet, omaehtoinen valokuvaus (taidevalokuvaus) ja videokurssit. 

Journalismiopiskelijat toteuttavat keväällä kuukauden mittaisen monimediaprojekti Trombitin, jossa he tuottavat koko ohjelmasisällön omalle Trombit FM -radiokanavalle ja -verkkosivustolle. Keväällä lukuvuoden päättää kuuden viikon mittainen työharjoittelujakso.

Opetusmenetelmät

Opetusmenetelmät HEOn journalismiopinnoissa ovat käytäntöpainotteisia. Teemme runsaasti harjoitustehtäviä ja yhteistyöprojekteja. Kokemuksesta tiedämme, että tekemällä oppiminen on mielekäs ja tehokas tapa uusien taitojen haltuun ottamisessa. Harjoitustöiden palautuskeskustelut tukevat oppimista ja havainnollistavat opetusta. Tuemme visuaalisen journalismin opinnoissa opiskelijoiden omatoimisuutta, rohkeutta ja luovuutta sekä heidän haluaan ja kykyään toimia yhdessä ja verkostoitua.

Tutustu journalismiopiskelijoiden lopputyöprojektiin ja harjoitustoimituksen sisältöihin:

www.trombit.net(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

www.floppitaulu.net(siirryt toiseen palveluun)
Opintojen hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Raimo Ahonen, lomalla 3.6.–28.7.2024
Opintolinjan johtaja, yhteydenotot loma-aikana opintotoimistoon.
040 1860 465
raimo.ahonen@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.