Siirry sisältöön

Elokuva- ja TV-ilmaisu

Hae koulutukseen

Aloita elokuva- ja TV-ilmaisun opiskelu HEO-kansanopistossa!

Onko elokuva-ala intohimosi? Haluatko tehdä lyhytelokuvia? Haluatko syventyä kuvaamiseen ja editoimiseen? Pyritkö opiskelemaan elokuva-alan yliopisto-opintoihin? Elokuva- ja TV-ilmaisun opinnot antavat perustiedot ja -taidot elokuvien suunnittelusta ja toteutuksesta. Opintolinja on suunnattu etenkin alan ammattiopintoihin tähtääville. Opinnot sopivat sekä dokumentaarisen että fiktiivisen elokuvan eri tuotantotehtävistä kiinnostuneille. Koulutus kestää koko opintovuoden. Elokuva- ja TV-ilmaisun opinnot ovat päiväopiskelua. Opetusta on pääasiassa arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

HEOn Elokuva- ja TV-ilmaisun opintolinjalla opiskelijat syventyvät monipuolisesti elokuvalliseen ajatteluun, ammatilliseen tuotantokulttuuriin sekä elokuva- ja TV-ilmaisun osa-alueisiin: elokuva- ja TV-tuotantoon, kuvaukseen ja valaisuun, äänisuunnitteluun ja äänitykseen, elokuvaleikkaukseen ja videoeditointiin, dramaturgiaan ja käsikirjoittamiseen, henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön sekä dokumenttielokuvantekoon.

Opintojen sisältö

Elokuva- ja TV-ilmaisun opintovuotta rytmittävät käytännön projektit, joissa opiskelijat voivat kehittää teknistä osaamista, ryhmätyötaitoja, luovuutta sekä taiteellista ilmaisua. Projekteissa tehdään fiktiivisiä ja dokumentaarisia harjoituksia ja lyhytelokuvia, joissa opiskelijat voivat syventyä juuri niihin osa-alueisiin, jotka kiinnostavat itseä eniten.

Elokuvallista yleissivistystä laajennetaan tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Opintovuoden aikana katsotaan laatuelokuvia sekä opiskelijoiden tuotoksia elokuvateatterissa.

Opintovuosi Elokuva- ja TV-ilmaisun linjallla antaa itsessään valmiudet jatko-opintoihin. Keväällä on erikseen mahdollisuus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin valmistautumiseen ohjatusti, kuten ennakkotehtävien laatimiseen. Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa tutustumaan alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoista vastaavat alan korkeakoulutetut osaajat ja opettajat, joilla on vankka kokemus elokuva-alan koulutuksesta. Vierailijoina toimii myös elokuva- ja tv-ilmaisun huippuammattilaisia. Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotomisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Reetta Neittaanmäki
Opintolinjan johtaja / Vastaava opettaja
050 462 0726
reetta.neittaanmaki@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2023-2024 käynnistyy maanantaina 16. tammikuuta 2023 klo 9.00.

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.