Siirry sisältöön

Pelisuunnittelu

Hae koulutukseen

Opiskele pelisuunnittelua HEO kansanopistossa!

Pelisuunnittelun opinnot keskittyvät pelien suunnitteluprosessiin ideoinnista valmiiden pelien rakentamiseen. Kyseessä on kattava ja monipuolinen yleiskatsaus pelien eri osa-alueisiin grafiikasta koodiin. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Pelisuunnittelun opinnot ovat päiväopiskelua, lähiopetus järjestetään pääsääntöisesti arkipäivisin klo 9-14.30 välisenä aikana.

Opintojen tavoitteet

HEOn Pelisuunnittelun opinnot keskittyvät pelien ideointiin, prototyyppien toteuttamiseen sekä suunnittelutiimin projektinhallinnan ja kommunikoinnin kehittämiseen.

Tavoitteena on käytännön valmiuksien kehittäminen ja ymmärrys pelialasta sekä erilaisista markkinoilla olevista peleistä. Lukuvuoden aikana opiskelijalle tulee tutuksi pelin kehittämisen työnkulku, tekniset työkalut ja alan ammattikäsitteistö.

Opiskelun sisältö

Pelisuunnittelun keskeisiä opetus sisältöjä ovat ohjelmointi, 3D mallintaminen, mekaniikka, tasosuunnittelu, konseptointi ja 2D peligrafiikka. Lisäksi lukuvuoden ohjelma sisältää hahmosuunnittelua, pelien psykologiaa, tarinankerrontaa, projektinhallintaa sekä musiikkin käyttöä peleissä ja mediatekniikkaa.

Lukuvuoden aikana tutustutaan eri pelialan tekijöihin, yhteisöihin ja tapahtumiin mm. IGDA ja Global Game Jam.

Opetus HEOssa on käytännöllistä. Kurssit koostuvat teoriasta, käytännöstä, harjoitustöistä ja palautekeskusteluista. Opiskelu on työpajatyyppistä käytännön tekemistä ja tekemällä oppimista, jota tuetaan ytimekkäillä luennoilla.

Pelisuunnittelun opinnot tarjoavat kattavat perustaidot nimenomaan pelialan jatko-opintoja varten. Hakijoilta edellytetään tietokoneen käytön perusteiden hallintaa.

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Raimo Ahonen
Opintolinjan johtaja
040 1860 465
raimo.ahonen@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.