Siirry sisältöön

Lääketiede

Hae koulutukseen

Aloita lääketieteen opiskelu HEO kansanopistossa!

Oletko kiinnostunut lääketieteestä? Oletko hakemassa opiskelemaan lääketiedettä, hammaslääketiedettä tai eläinlääketiedettä? Paranna valmiuksiasi ja opiskele HEOn Lääketieteen opintolinjalla. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden.

Opintojen tavoitteet

HEOn Lääketieteen opinnoissa opiskelijat saavat perustiedot ja -taidot lukion laajan oppimäärän fysiikasta, biologiasta ja kemiasta. Lukuvuoden aikana vahvistetaan osaamista soveltavien tehtävien ja aineistoharjoitusten tekemisessä. Lääketieteen opintojen tavoitteena on valmentaa erityisesti lääketieteellisen alan yliopisto-opintoihin. Opiskelijat saavat lukuvuoden opinnoista valmiuksia myös hakiessaan yliopistoon luonnontieteellisille aloille, kuten kemiaan, fysiikkaan tai farmasiaan. Lääketieteen opinnot on suunniteltu alasta kiinnostuneille ja alan korkeakoulu-opintoihin tähtääville.

Opintojen sisältö

Lääketieteen opintolinjalla opiskelijat käyvät läpi lukion laajat oppimäärät fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Opetus perustuu lukion opetussuunnitelman perusteisiin (LOPS2016), mikä tarkoittaa mm. sähköisten työkalujen käyttöä. Lukiokurssien kertaus tarjoaa edellytyksiä korottaa keväällä fysiikan, kemian tai biologian ylioppilaskirjoitusten arvosanoja ja vahvistaa hakeutumista yliopistoon todistusvalinnalla.

 • Lukion fysiikan laaja oppimäärä ja kertauskurssi
 • Lukion kemian laaja oppimäärä ja kertauskurssi
 • Lukion biologian laaja oppimäärä ja kertauskurssi

Lukuvuoteen sisältyvät olennaisesti myös fysiikan, kemian ja biologian soveltavat harjoitukset. Lisäksi tieteellisten tekstien lukeminen, jäsentäminen ja ymmärtäminen sekä aineistoharjoitukset ovat osa opetussisältöjä. Lukuvuoden aikana opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa avoimen yliopiston kursseja esimerkiksi kemiasta ja liikuntalääketieteestä.

Syyslukukaudella opiskelu painottuu fysiikan, kemian ja biologian vahvan perusosaamisen hankkimiseen luentojen, tehtävien ja laskuharjoitusten avulla. Opintovuoden aikana on myös mahdollisuus osallistua tarjolla olevien avoimen yliopiston opintokokonaisuuksiin. Jo syyslukukaudella opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa soveltavia aineisto- ja valintakoeharjoituksia, jos tiedot ja taidot ovat riittävällä tasolla. 

Kevätlukukaudella opiskelu painottuu yhä enemmän opiskelijavalintoihin valmentautumiseen, jolloin aineistoharjoituksilla ja niistä saadulla palautetteella kannustetaan ja vahvistetaan opiskelijoiden valmiuksia. Lääketieteen opintojen vetovoimana ovat laajat opetussisällöt, asiantuntevat opettajat ja yhdessä oppiminen.

 • Valinnaisia avoimen yliopiston kursseja liikuntalääketieteestä ja kemiasta
 • Lukion laajan oppimäärän fysiikkaan, kemiaan ja biologiaan perustuvia soveltuvia harjoitustehtäviä
 • Aineistokokeita ja tieteellistä kirjoittamista
 • Harjoitusvalintakokeita

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

 • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
 • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
 • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
 • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.