Siirry sisältöön

Sisustussuunnittelu

Hae koulutukseen

Opiskele sisustussuunnittelua HEO kansanopistossa!

Oletko kiinnostunut tilasuunnittelusta, stailauksesta ja sisustussuunnittelusta? Onko tavoitteenasi sisustussuunnittelijan työ? Oletko hakemassa sisustusarkkitehtuurin korkeakouluopintoihin? Sisustussuunnittelun opinnot auttavat sinua kehittämään omaa tyyliäsi, teknistä osaamistasasi ja ammatillista yleissivistystäsi.

Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Sisustussuunnittelun opinnot ovat kestoltaan yhden lukuvuoden mittaiset ja ne toteutetaan arki-iltaisin.

Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Sisustussuunnittelun opinnot ovat kestoltaan yhden lukuvuoden mittaiset ja ne toteutetaan arki-iltaisin.

Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Sisustussuunnittelun opinnot kestävät yhden lukuvuoden. Ne toteutetaan arki-iltaisin pääsääntöisesti klo 15-19.30.

Opintojen tavoitteet

Sisustussuunnittelun opintolinja tarjoaa valmiuksia toimia sisustussuunnittelijana, somistajana tai stailistina tilallisissa projekteissa. Opinnot kehittävät myös valmiuksia hakeutua sisustusalan korkeakouluopintoihin ja kohti sisustusarkkitehdin pätevyyttä. 

Opiskelijat keskittyvät sisustussuunnitteluun ja tilalliseen stailaukseen. Tavoitteena on, että opiskelija osaa hallita suunnitteluprosessia, tehdä pohja- ja esityskuvia sekä tuntee materiaali- ja väriopin. Opinnot sisältävät inspiroivia luentoja ja vierailuja toimistoihin ja työhuoneille. Alan toimijoihin tutustuminen auttaa opiskelijaa määrittämään hänen omia tavoitteitaan ja suuntautumaan kohti itseään eniten kiinnostavia tehtäviä. Sisustussuunnittelun opintolinjen päätyttyä opiskelijoilla on paremmat valmiudet hakeutua jatko-opintoihin tai aloittaa työskentely alalla.

Opintojen sisältö

Opintolinjalla opiskellaan ja harjoitellaan yksityisten ja julkisten tilojen sisustussuunnittelua, stailaamista ja somistamista. Mallintaminen ja mallintamisohjelmien käyttö sekä työpajat ja käytännön projektit rytmittävät opiskelua. Opiskelija saa perustietdot suunnittelun työprosessista, taidehistoriasta, teknisestä piirtämisestä ja rakenteiden suunnittelusta. Opinnoissa tehdään runsaasti työnäytteitä ja käytännön harjoituksia.

Oppiaineina ovat muun muassa tilasuunnittelun perusteet, somistus, lavastus, stailaus ja materiaalioppi. Lisäksi opiskellaan tietokoneavusteista suunnittelua, visuaalista suunnittelun, luovaa ajattelua ja taidehistoriaa. Opinnot kehittävät opiskelijoiden ideointi-, sommittelu-, muodonanto- ja piirustustaitoa. Lukuvuoden aikana opiskleijat saavat valmiuksia korkeakoulujen jatko-opintoihinsa ja niiden opiskelijavalintoihin.

Loppukeväällä opiskelijat suorittavat työharjoittelun sisustussuunnittelu-, stailaus-, somistus- tai näyttelysuunnittelutehtävissä esimerkiksi mainos-, muotoilu- tai sisustusarkkitehtitoimistossa.

HEOn opintojen hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.