Siirry sisältöön

Kasvatustieteet

Hae koulutukseen

Aloita kasvatustieteiden opiskelu HEO kansanopistossa!

Kiinnostaako opetusala? Haetko lastentarhanopettajaksi? Haluatko opiskella kasvatustiedettä ja psykologiaa? Kasvatustieteiden opintolinjalla voit opiskella avoimen yliopiston opintoja Helsingin Kalliossa.  Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää koko opintovuoden. Keväällä valmistaudutaan yliopisto-opintojen ohessa mm. kasvatusalan VAKAVA-yhteisvalintaan. Kasvatustieteiden opinnot ovat päiväopiskelua. Opetusta on arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

Kasvatustieteiden opintolinjalla tutustutaan oppimisen, kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin eri näkökulmista.Tavoitteena on, että opiskelijat muodostavat kokonaiskäsityksen kasvatustieteistä ja ymmärtävät kasvatuksen ja koulutuksen merkityksen yhteiskuntaan ja elämään. Opinnoissa perehdytään keskeisiin kasvatustieteiden tutkimuskohteisiin, käsitteisiin ja teorioihin.

Opintojen sisältö

HEOn Kasvatustieteiden opintolinjalla opiskelijat voivat valita kaksi yliopistoarvosanaa suoritettavakseen: perusopinnot kasvatustieteistä, sekä toiset perusopinnot psykologiasta. Näistä kukin luetaan pääsääntöisesti tutkintoon kuuluvaksi myöhemmissä yliopisto-opinnoissa. Opinnot voi käyttää myös tulevan yliopistotutkinnon sivuaineena.

Opiskeluun sisältyy lähiopetusta, verkkoluentoja, intensiivijaksoja, oppimistehtäviä, opiskelua pienryhmissä ja tenttejä. Kevätlukukaudella valmistaudutaan kasvatusalan VAKAVA-kokeeseen. Loppukevään työharjoittelussa saadaan käytännön tuntumaa itseä kiinnostavaan ammattiin.

Lukuvuoden alussa keskustelemme opiskelijoiden kanssa valinnoista ja laadimme henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Kasvatustieteiden opinnot avaavat tietä esim. luokanopettajaksi, lastentarhanopettajaksi tai erityisopettajaksi. Kasvatusalan perustiedot johdattavat myös muihin ihmisläheisiin ammatteihin.

Toteutamme kasvatustieteen opinnot Turun avoimen yliopiston nopeutetun aikataulun mukaisesti yhdessä lukuvuodessa. Opintojen suorittaminen voi johtaa yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylän kautta. Psykologian opinnot toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

Kasvatustieteiden perusopinnot (25 op)

Kasvatustieteiden perusopinnoissa tutustutaan oppimisen, kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin eri näkökulmista. Tavoitteena on muodostaa kokonaiskäsitys kasvatustieteistä ja ymmärtää, mikä on kasvatuksen ja koulutuksen merkitys yhteiskuntaan ja elämään. Opinnoissa perehdytään keskeisiin kasvatustieteiden tutkimuskohteisiin, käsitteisiin ja teorioihin.

 • Johdatus kasvatustieteisiin
 • Kasvatus- ja koulutussosiologia
 • Kasvatuspsykologia
 • Oppimisen, opetuksen ja arvioinnin perusteet
 • Kasvatustieteen perusopintojen lopputentti

Psykologian perusopinnot (25 op)

Psykologian perusopinnoissa tutustutaan psykologian osa-alueiden teorioihin ja tutkimusmenetelmiin sekä tieteenalan peruskäsitteisiin. Opiskelijat oppivat ymmärtämään psykologista tietoa ja käyttämään sitä myös omia kokemuksia ja arkielämää arvioidessaan.

 • Neuropsykologia
 • Kehityspsykologia
 • Kognitiivinen psykologia
 • Persoonallisuuspsykologia
 • Psykologian tutkimusmenetelmät

Kevätlukukaudella järjestämme valintahaastatteluharjoituksen sekä mahdollisuuden ohjattuun työharjoitteluun. Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Jarno Paussi
Opintolinjan johtaja
046 922 0842
jarno.paussi@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2023-2024 käynnistyy maanantaina 16. tammikuuta 2023 klo 9.00.

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

 • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
 • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
 • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
 • Lukuvuosi HEOssa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.