Siirry sisältöön

Hakuohjeet

Aloita opintosi Suomen suosituimmassa kansanopistossa!

Haku lukuvuodelle 2024-2025 käynnistyy tammikuussa! Lukuvuosi alkaa maanantaina 19.8.2024 ja päättyy keskiviikkona 28.5.2025.

HEOon haetaan opiston verkkosivujen hakulomakkeella maanantaista 15.1.2024 klo 9.00 alkaen.

Opiskelijaksi hakeminen

HEOn opintoihin haetaan opiston verkkosivujen hakulomakkeella. HEOn maksulliset opintolinjat eivät kuulu valtakunnalliseen yhteishakuun. Voit siis hakea HEOon, vaikka olisit jo hakenut yhteishaussa muihin oppilaitoksiin.

HEOn maksullisille opintolinjoille voivat hakea kaikki 18-vuotta täyttäneet. Opintoihin ei ole valintakokeita, mutta järjestämme keväällä ja kesällä opintojen esittelytilaisuuksia.

Hakuohjeet ja opiskelijavalinta

  1. Täytä hakemuksesi HEOn verkkosivuilla. Lähetämme sinulle tiedotteen opinnoista kirjeitse sekä sähköpostilla. Saatuasi tiedotteen voit vastaanottaa opiskelupaikan.
  2. Vastaanota opiskelupaikka ja suorita kirjautumismaksu.  Sen jälkeen kun olet ilmoittanut ottavasi vastaan opiskelupaikan, lähetämme sähköpostiisi linkin kirjautumismaksun 160 € suorittamiseksi. Huom! Sinulla on opiskelupaikka HEOssa vasta sen jälkeen kun olet suorittanut kirjautumismaksun. Opintolinjan täytyttyä otamme hakijoita varasijoille.

Lähetämme sinulle sähköpostitse tiedotteen ennen opintojesi alkamista.

Hakukohteet lukuvuodelle 2024-2025

HEO varaa oikeuden muuttaa kurssisisältöjä.

Opiskelu HEOssa

HEO on ajanmukainen ja luotettava kansanopisto Helsingin Kalliossa. HEOssa opiskelija otetaan huomioon kokonaisvaltaisesti, ja opintovuodesta tehdään opiskelijoiden itsensä näköinen. HEO tarjoaa sosiaalisen opiskeluympäristön, jossa opettajan ja oman ryhmän tuki, inspiroiva ja kannustava ilmapiiri, säännöllinen lukujärjestys ja hyvä ruoka auttavat jaksamaan ja etenemään opinnoissa.

Opiskelu HEOssa on päätoimista ja kokoaikaista. Suurimmalla osalla opintolinjoista opiskellaan päiväsaikaan klo 9-15 välillä. Osa opintolinjoista toteutetaan iltaopintoina arkipäivisin klo 15-20 välisenä aikana.

HEOssa valmistaudutaan kohti jatko-opintoja ja työelämää. HEOssa voit opiskella avoimen yliopiston opintoja tai hankkia ammatillisia valmiuksia. Voit valmistautua korkeakouluopintojen opiskelijavalintoihin, kehittää luovuutta ja verkostoitua.

HEOssa opiskelu eivät vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä. HEOssa suoritettuja avoimen yliopiston opintoja voi sisällyttää osaksi myöhempiä yliopisto-opintoja.

Opintovuosi HEOssa hyödyttää myös ammatilliseen tutkintokoulutukseen hakeutuvia. Toisen asteen ammatillisen perustutkinto-opiskelun yhteishaussa HEO-lukuvuodesta saa lisäpisteitä.

Opintotuki

HEOn opintoihin voi hakea Kelan toisen asteen opintotukea. Toisen asteen opintoihin saatu opintotuki ei kuluta mahdollisten yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintojen tukiaikaa. Samoin mahdolliset yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoihin käytetyt tukikuukaudet eivät vaikuta tukioikeuteen toisen asteen opinnoissa.

Yrittäjä tai jo pidempään työelämässä toiminut voi hakea aikuiskoulutustukea Työllisyysrahastosta.

Esittelytilaisuudet

Järjestämme kevään ja kesän aikana kolme esittelytilaisuutta, joissa voit tutustua opistoon, opintoihin ja opettajiin paikan päällä tai etäyhteydellä:

  • maanantaina 6.5.2024 klo 16 (kaikki muut paitsi yliopisto-opintolinjat)
  • torstaina 30.5.2024 klo 16 (kaikki opintolinjat)
  • maanantaina 5.8.2024 klo 16 (kaikki opintolinjat).

Esittelytilaisuuteen voi osallistua kaikki opinnoista kiinnostuneet. Esittelytilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi