Siirry sisältöön

Kauppatieteet

Hae koulutukseen

Aloita kauppatieteiden opiskelu HEO-kansanopistossa!

Kauppatieteiden opinnot sopivat erityisesti kaupallisen alan korkeakouluopintoihin tähtääville. HEOn Kauppatieteen opintolinjalla voit suorittaa 60 opintopistettä avoimen opintoja, joiden avulla voit hakea kauppatieteiden tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta avoimen yliopiston väylässä! Lukuvuoden aikana suoritetut yliopisto-opinnot voi myös myöhemmin hyväksilukea osaksi yliopistotutkintoa.Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea.  Koulutus kestää koko opintovuoden. Kauppatieteiden opinnot ovat päiväopiskelua. Opetusta on arkipäivisin. 

Opintojen tavoitteet

HEOn Kauppatieteiden opinnoissa opiskelijat saavat perustiedot ja -taidot yritys- sekä liiketoiminnan käytännöstä ja teoriasta. Lukuvuoden aikana opiskelijat suorittavat avoimen yliopiston opintoja 60 opintopistettä ja valmistautuvat valintakokeisiin. Avoimen opinnot suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea kauppatieteiden tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta avoimen väylässä Itä-Suomen yliopistoon. Kauppatieteen opintoja voit opiskella Itä-Suomen yliopistossa sekä Joensuun, että Kuopion kampuksilla. Opinnoissa suoriutumisen edellytyksenä on vähintään peruskoulutason oppimäärä suoritettuna.

Opintojen sisältö

Lukuvuoteen kuuluu laaja ja intensiivinen valmentava jakso, jossa valmistaudutaan kauppatieteen pääsykokeisiin. Valmentavan jakson sisältö perustuu yliopistojen vaatimusten mukaiseen valintakoemateriaalin. HEOn Kauppatieteiden opintolinjan valtteja ovat laaja opetusmäärä, monipuolinen opetus sekä yhdessä oppiminen.

HEOn Kauppatieteiden opetus perustuu monipuolisiin opetusmetodeihin ja yksilölliseen valmennukseen. Opintoihin kuuluu luentoja, pienryhmäharjoitteita, monivalintatehtäviä, harjoitusvalintakokeita ja soveltavia tehtäviä. 

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Lukuvuoden aikana suoritettavat avoimen yliopiston kurssit

 • Johtamisen perusteet, 6 op
 • Markkinoinnin perusteet, 6 op
 • Laskentatoimen perusteet, 6 op
 • Rahoituksen perusteet, 6 op
 • Taloustieteen perusteet, 6 op
 • Johdon laskentatoimen perusteet, 6 op
 • Tilinpäätösanalyysi ja arvonmääritys, 6 op
 • Yritysoikeuden perusteet, 6 op
 • Henkilöstövoimavarojen johtaminen ja johtajuus, 6 op
 • Vastuullinen markkinointi, 6 op

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2023-2024 käynnistyy maanantaina 16. tammikuuta 2023 klo 9.00.

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

 • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
 • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
 • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
 • Lukuvuosi HEOssa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.