Siirry sisältöön

Urheilutoimittaja

Hae koulutukseen

Käynnistä urasi urheilutoimittajana HEO kansanopistossa!

Urheilutoimittajan opintojen tavoitteena on monipuoliset journalistiset valmiudet erityisesti urheilun ja liikunnan parissa. Linjalla opitaan urheilutoimittajan perustaidot kirjoittamisessa, radio- ja tv-työssä sekä sisältöjen julkaisussa eri alustoilla ja kanavilla. Urheilutoimittajan työprosessi, digitaaliset työkalut ja oman toimittaja- ja selostajapersoonan kehittäminen ovat keskeiset sisällöt opetuksessa. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Urheilutoimittajan opinnot toteutetaan päiväopiskeluna arkipäivisin.

Opintojen sisältö

Urheilutoimittajan opintojen tavoitteena on hankkia monipuoliset journalistiset valmiudet urheilun ja liikunnan parissa. Lukuvuoden aikana opiskellaan urheilutoimittajan työprosessin, tekniikan ja ilmaisun perusteet. Seuraviestinä sisältyy ohjelmaan, ja kokeilemme myös uusia tapoja tuottaa urheiluelämyksiä yleisölle.

Lukuvuoden kulku

Syyslukukauden aikana tutustumme journalistisen kirjoittamisen, ääni- ja videotyön sekä sisältöjen julkaisun perusteisiin. Opetuksen ja konkreettisen tekemisen kautta journalistiset työtavat ja ammattikieli tulevat opiskelijalle tutuksi. Tutustumme alan toimijoihin: kerran kuukaudessa vierailemme mediataloissa tai kutsumme alan tekijöitä opistolle kertomaan alan kuulumiset.

Kevätlukukaudella urheilutoimittajan osaamista syvennetään: perehdymme erityisesti uutistyöhön, henkilöjuttuihin sekä suoran radio- ja tv- lähetyksen suunnitteluun ja toteutukseen. Journalismiopiskelijat toteuttavat keväällä kuukauden pituisen monimediaprojektin Trombitin, jossa he tuottavat koko ohjelmasisällön omalle Trombit FM -radiokanavalle ja -verkkoalustalle. Keväällä lukuvuoden päättää kuuden viikon mittainen työharjoittelujakso.

Opetusmenetelmä

Opetusmenetelmä HEOn mediaopinnoissa on käytäntöpainotteinen. Teemme runsaasti harjoitustehtäviä ja yhteistyöprojekteja. Kokemuksesta tiedämme, että tekemällä oppiminen on mielekäs ja tehokas tapa uusien taitojen opiskelussa. Harjoitustöiden palautuskeskustelut tukevat oppimista ja havainnollistavat opetusta. Tuemme urheilutoimittajaopinnoissa opiskelijoiden omatoimisuutta, rohkeutta ja luovuutta.

Opiskelijatyöt

Tutustu urheilutoimittajaopiskelijoihin töihin:
Floppitaulu(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
trombit.net(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Raimo Ahonen, lomalla 3.6.–28.7.2024
Opintolinjan johtaja, yhteydenotot loma-aikana opintotoimistoon.
040 1860 465
raimo.ahonen@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.