Siirry sisältöön

Opintotarjonta

Aloita opintosi HEOssa!

Kulttuuri-, design-, journalismi,- musiikki ja yliopisto-opintoja

HEO Helsingin Kalliossa on Suomen suosituin vapaan sivistystyön koulutukseen erikoistunut kansanopisto. Tarjoamme kulttuuri- ja media-alan opintoja sekä upean mahdollisuuden valmistautua ammattikorkeakouluun tai aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle.  Tietoa hakemisesta tästä linkistä.

Hakeminen

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

HEOn design-opinnot

Koulutus tähtää design-alan moniosaamiseen. Opiskelijat saavat lukuvuoden aikana perustaidot työprosesseista ja teknisistä työkaluista sekä oppivat ammattikielen ja -käytännöt. Opiskelijat verkostoituvat, tutustuvat alan tekijöihin ja vahvistavat mahdollisuuksiaan jatko-opintoja varten. Design-opintoihin sisältyy 4–5 viikon mittainen työharjoittelu.

HEOn journalismiopinnot

Opinnot keskittyvät journalistiseen sisältötuotantoon. Opiskelijat hankkivat perustaidot toimittajan tai journalistisen visualistin työprosessista, teknisistä työkaluista ja ilmaisusta. Opiskelijat verkostoituvat, tutustuvat alan tekijöihin ja vahvistavat mahdollisuuksiaan jatko-opintoja ja työelämää varten. Ohjelmassa myös projektitöitä ja kuuden viikon työharjoittelu.

HEOn kulttuuriopinnot

HEOn kulttuuriopinnot tarjoavat laadukasta koulutusta taiteeseen teatterin, kirjoittamisen, musiikin ja kuvallisen ilmaisun aloilla. Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen ja koulutus keskittyy monipuolisesti musiikkiin, elokuva- ja TV-ilmaisuun, käsikirjoittamiseen, esiintymiseen, teatteriin ja lauluntekoon. Kulttuuriopinnot voivat antaa myös ammatillisia valmiuksia, edistää työllistymistä tai tukea yritystoimintaa.

HEOn musiikkiopinnot

Opinnoissa saadaan valmiuksia musiikkialalle, työelämään ja tutkinto-opintoihin. Opiskelijat tutustuvat alan tekijöihin ja käytäntöihin sekä verkostoituvat. Musiikkiopinnot kehittävät ilmaisu- ja esiintymistaitoja sekä projektinhallintataitoja. Mahdollisuus toteuttaa opintolinjojen välistä yhteistyötä. Sijaintimme Helsingin Kalliossa tarjoaa erinomaisia esiintymismahdollisuuksia eturivin keikkapaikoissa.

HEOn yliopisto-opinnot

Lukuvuosi antaa valmiuksia korkeakouluopiskeluun, käynnistää yliopisto-opinnot ja tuottaa opintopisteitä avoimen yliopiston kokonaisuuksissa. Keväällä tehokas valmistautuminen yliopistoon. Yliopisto-opinnot HEOssa eivät vaikuta paikkaan yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Osalla yliopistolinjoista voi suorittaa avoimen yliopiston väyläopinnot. Lukuvuosi HEOssa vastaa lukuvuotta yliopistossa.