Siirry sisältöön

Opintotarjonta

Aloita opintosi HEOssa!

Opiskele design-, journalismi- ja kulttuurialaa sekä musiikkia ja yliopisto-opintoja keskellä Helsinkiä!

HEO Helsingin Kalliossa on paitsi Suomen suosituin kansanopisto myös ponnahduslauta korkekouluun ja työelämään. Tarjoamme yhden lukuvuoden mittaisia opintoja 25 eri opintolinjalla:

Design-opintolinjat

Arkkitehtuuri ja muotoilu, Graafinen suunnittelu, Pelisuunnittelu sekä Sisustussuunnittelu.

Journalismiopintolinjat

Radio- ja TV-journalismi, Urheilutoimittaja sekä Visuaalinen journalismi ja valokuvaus.

Kulttuuriopintolinjat

Animaatio, Draama ja näyttelijäntaide, Elokuva- ja TV-ilmaisu, Kuvataide ja urbaani kuva sekä Kirjoittaminen ja dramaturgia, Matkailu ja Tanssitaide.

Musiikkiopintolinjat

Laulaja, Lauluntekijä sekä Musiikki ja musiikkiteknologia.

Yliopisto-opintolinjat

Kasvatustieteet, Kauppatieteet, Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer, Logopedia, Lääketiede, Oikeustiede, Psykologia sekä Valtiotieteet ja yhteiskunta.

Hakeminen

Tietoa hakemisesta löydät alla olevasta linkistä.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Design-opinnot

Design-opintolinjat tähtävät design-alan moniosaamiseen. Opiskelijat saavat lukuvuoden aikana perustaidot työprosesseista ja teknisistä työkaluista sekä oppivat ammattikielen ja -käytännöt. Opiskelijat verkostoituvat, tutustuvat alan tekijöihin ja vahvistavat mahdollisuuksiaan jatko-opintoja varten. Design-opintoihin sisältyy 4–5 viikon mittainen työharjoittelu.

Journalismiopinnot

Opinnot keskittyvät journalistiseen sisältötuotantoon. Opiskelijat hankkivat perustaidot toimittajan tai journalistisen visualistin työprosessista, teknisistä työkaluista ja ilmaisusta. Opiskelijat verkostoituvat, tutustuvat alan tekijöihin ja vahvistavat mahdollisuuksiaan jatko-opintoja ja työelämää varten. Ohjelmassa myös projektitöitä ja kuuden viikon työharjoittelu.

Kulttuuriopinnot

HEOn kulttuuriopinnot tarjoavat laadukasta koulutusta taiteeseen teatterin, kirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun aloilla. Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen ja koulutus keskittyy monipuolisesti elokuva- ja TV-ilmaisuun, käsikirjoittamiseen, esiintymiseen ja teatteriin. Kulttuuriopinnot voivat antaa myös ammatillisia valmiuksia, edistää työllistymistä tai tukea yritystoimintaa.

Musiikkiopinnot

Opinnoissa saadaan valmiuksia musiikkialalle, työelämään ja tutkinto-opintoihin. Opiskelijat tutustuvat alan tekijöihin ja käytäntöihin sekä verkostoituvat. Musiikkiopinnot kehittävät ilmaisu- ja esiintymistaitoja sekä projektinhallintataitoja. Mahdollisuus toteuttaa opintolinjojen välistä yhteistyötä. Sijaintimme Helsingin Kalliossa tarjoaa erinomaisia esiintymismahdollisuuksia eturivin keikkapaikoissa.

Yliopisto-opinnot

Lukuvuosi antaa valmiuksia korkeakouluopiskeluun, käynnistää yliopisto-opinnot ja tuottaa opintopisteitä avoimen yliopiston kokonaisuuksissa. Keväällä tehokas valmistautuminen yliopistojen opiskelijavalintoihin. Yliopisto-opinnot HEO kansanopistossa eivät vaikuta paikkaan yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Osalla yliopistolinjoista voi suorittaa avoimen yliopiston väyläopinnot. Yksi lukuvuosi HEOssa vastaa yhtä lukuvuotta yliopistossa.