Siirry sisältöön

Lauluntekijä

Hae koulutukseen

Opiskele lauluntekemistä HEO kansanopistossa!

HEO jatkaa toista vuosikymmentä lauluntekijöiden koulutusta. Opintolinjan painopiste on ohjatussa käytännön tekemisessä ja omannäköisen musiikin tuottamisessa. HEO sijaitsee Helsingin Kalliossa, suomalaisen taiteen ja kulttuurituotannon ytimessä, mikä tarjoaa loistavat puitteet oman taiteilijuuden kehittämiselle. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Lauluntekijöiden opinnot ovat iltaopiskelua arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

Lauluntekijälinjan tavoitteena on se, että koulutuksen suoritettuaan opiskelijat tuntevat laulunteon vaatimukset ja löytävät omat vahvuutensa. Opiskelijat voivat painottaa tekemistään oman artistisuutensa kehittämiseen, biisien tarjoamiseen muille, tai myös joko sanoittamiseen tai säveltämiseen. Olennainen osa opiskelua on ryhmän sisällä annettu palaute, konsertit ja esiintymiset helsinkiläisissä ravintoloissa ja klubeilla. Opintoihin voivat hakea sekä uransa alussa olevat että pidemmälle ehtineet lauluntekijät, säveltäjät ja sanoittajat. Lauluntekijäksi kehittymisessä on monta eri tietä, joten musiikin teoreettinen osaaminen tai muusikon taidot eivät ole edellytys hakemiselle.

Opintojen sisällöt

Lauluntekijälinjalla opiskellaan pääosin suomenkielisen lyriikan kirjoittamisen ja säveltämisen prosesseja huomioiden erilaiset genret. Co-writing eli eli yhdessä muiden kanssa kappaleiden kirjoittaminen, on tärkeä osa opiskelua. Lisäksi lukuvuoden aikana opiskellaan kevyen musiikin teoriaa, äänittämisen sekä musiikkiteknologian (Logic) perusteita ja näiden hyödyntämistä lauluntekemisessä.

Tekstittämisen ja säveltämisen ammattilaiset vierailevat ja kertovat omasta musiikin tekemisestään ja opastavat biisinteossa. Lauluntekijä-, muusikko- ja tuottajavierailijoita ovat viime vuosina olleet mm. Anssi Kela, Stig, Jurek Reunamäki, Mikko von Hertzen, J. Karjalainen, Lasse Wikman, Lasse Kurki, Jonas Olsson, Tracy Lipp, Markus Nordenstreng, Juha Tapio, Jukka Immonen, Arto Tuunela, Mariska ja Saara Törmä. Tunnettujen levy-yhtiöiden ja vaihtoehtoisten toimijoiden väki kertoo musiikin tuotantokuvioista ja kuuntelee opiskelijoiden biisejä. Koulutus tarjoaa myös perustiedot tekijänoikeuksista, musiikkielämän hyvistä käytännöistä, ilmaisusta ja musiikki-improvisaatiosta. Opetuksessa panostetaan valmennukseen ja ohjaukseen. Opetukseen kuuluu myös jatko-opintomahdollisuuksien käytännönläheinen esittely.

Lauluntekijälinja tekee yhteistyötä muiden HEOn musiikkilinjojen – laulajalinja, musiikki ja musiikkiteknologialinjan – kanssa. Opiskelijat saavat mahdollisuuksia kehittää esiintymistään ja ilmaisutaitoa yhdessä toisten kanssa. Keväällä opiskelijat hankkivat opiskeluaan tukevan työharjoittelupaikan, jossa saa käytännön tuntuman opiskelijaa kiinnostaviin tehtäviin.

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Johannes Österlund
Opintolinjan johtaja
050 476 1819
johannes.osterlund@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.