Siirry sisältöön

Opiskelijaksi

Aloita opintosi Suomen suosituimmassa kansanopistossa!

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Haku HEO-kansanopiston pitkille opintolinjoille alkaa tammikuussa.
HEOon haetaan opiston verkkosivujen hakulomakkeella.

Opiskelijaksi hakeminen

HEOn opintoihin haetaan opiston verkkosivujen hakulomakkeella. HEOn opintolinjat eivät kuulu valtakunnalliseen yhteishakuun. Voit siis hakea HEOon, vaikka olisit jo hakenut yhteishaussa muihin oppilaitoksiin.

HEOn pitkille opintolinjoille voivat hakea kaikki 18-vuotta täyttäneet. Opintoihimme ei järjestetä valintakokeita, mutta järjestämme keväällä ja kesällä opintojen esittelytilaisuuksia.

Hakuohjeet ja opiskelijavalinta

1. Täytä hakemuksesi HEOn verkkosivuilla. Lähetämme sinulle tiedotteen opinnoista kirjeitse sekä sähköpostilla. Saatuasi tiedotteen voit vastaanottaa opiskelupaikan.

2. Vastaanota opiskelupaikka ja suorita kirjautumismaksu.  Sen jälkeen kun olet ilmoittanut ottavasi vastaan opiskelupaikan, lähetämme sähköpostiisi linkin kirjautumismaksun 160 € suorittamiseksi. Huom! Sinulla on opiskelupaikka HEOssa vasta sen jälkeen kun olet suorittanut kirjautumismaksun. Opintolinjan täytyttyä otamme hakijoita varasijoille.
Lähetämme sinulle sähköpostitse tiedotteen ennen opintojesi alkamista.

HEO varaa oikeuden muuttaa kurssisisältöjä.

Opiskelu HEOssa

HEO on ajanmukainen ja luotettava kansanopisto Helsingin Kalliossa. HEOssa opiskelija otetaan huomioon kokonaisvaltaisesti, ja opintovuodesta tehdään opiskelijoiden itsensä näköinen. HEO tarjoaa sosiaalisen opiskeluympäristön, jossa opettajan ja oman ryhmän tuki, inspiroiva ja kannustava ilmapiiri, säännöllinen lukujärjestys ja hyvä ruoka auttavat jaksamaan ja etenemään opinnoissa.

Opiskelu HEOssa on päätoimista ja kokoaikaista. Suurimmalla osalla opintolinjoista opiskellaan päiväsaikaan klo 9-15 välillä. Osa opintolinjoista toteutetaan iltaopintoina arkipäivisin klo 15-20.

HEOssa valmistaudutaan kohti jatko-opintoja ja työelämää. HEOssa voit opiskella avoimen yliopiston opintoja tai hankkia ammatillisia valmiuksia. Voit valmistautua korkeakouluopintojen opiskelijavalintoihin, kehittää luovuutta ja verkostoitua.
HEOssa opiskelu eivät vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä. HEOssa suoritettuja avoimen yliopiston opintoja voi sisällyttää osaksi myöhempiä yliopisto-opintoja.

Opintovuosi HEOssa hyödyttää myös ammatilliseen tutkintokoulutukseen hakeutuvia. Toisen asteen ammatillisen perustutkinto-opiskelun yhteishaussa HEO-lukuvuodesta saa lisäpisteitä.

Opintotuki

HEOn opintoihin voi hakea Kelan toisen asteen opintotukea. Toisen asteen opintoihin saatu opintotuki ei kuluta mahdollisten yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintojen tukiaikaa. Samoin mahdolliset yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoihin käytetyt tukikuukaudet eivät vaikuta tukioikeuteen toisen asteen opinnoissa.
Yrittäjä tai jo pidempään työelämässä toiminut voi hakea aikuiskoulutustukea Työllisyysrahastosta. 

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi