Siirry sisältöön

Draama ja näyttelijäntaide

Hae koulutukseen

Opiskele draamaa ja näyttelijätaidetta HEO kansanopistossa!

Haluatko näyttelijäksi? Onko suunnitelmissasi hakea teatterikorkeakouluun ja kaipaat siihen valmennusta? Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinjalla opiskelet näyttämötyön ja esiintymisen käytäntöä ja teoriaa. Opintojen pääpaino on näyttelijäntaiteessa ja niissä syvennytään muihinkin teatterin osa-alueisiin kuten ohjaukseen ja dramaturgiaan. Lukuvuosi sisältää myös teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoja. Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan opintososiaalisia etuja kuten Kelan opintotukea.

Opintojen tavoitteet

Opintovuoden tavoitteena on kehittyä esiintymisen ja näyttelijäntyön käytännöissä ja teoriassa. Produktioiden valmistelu ja niiden esitykset ovat keskeinen osa opintoja. Lukuvuoteen sisältyy työpajoja, joissa teemoina ovat esimerkiksi tekstien tulkinta ja näyttelijän kameratyöskentely. Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijilla on mahdollisuus myös yhteistyöhön käsikirjoittamisen ja elokuva- ja TV-ilmaisun linjojen opiskelijoiden kanssa. Opiskelija saa lukuvuoden aikana ammattitaitoista opetusta. Hän kehittää itseilmaisu- ja vuorovaikutustaitojaan, joista on hyötyä tulevissa opinnoissa ja luovilla aloilla. Opinnot tukevat kaikkia esiintymisestä kiinnostuneita ja teatterialan korkeakouluopintoihin hakeutuvia.

Opintojen sisältö

Opinnoissa syvennytään teatteriin taiteenlajina. Kukin teatterin osa-alueista käsikirjoittaminen, dramaturgia ja ohjaaminen sekä teatterin yleistietous ja soveltava teatteri saavat vuoden aikana oman osuutensa. Olennaisia asioita työtavoissa ovat kokemuksellisuus, kokeileminen ja yhdessä toimiminen, joita tukee tiedollinen oppiminen. Lukuvuoteen sisältyy työpajoja, joiden teemoina on esimerkiksi tekstien tulkintaa ja näyttelijän kameratyöskentelyä.

Opintojen sisällöt painottavat näyttelijäntyötä, kuten läsnäoloa, vuorovaikutusta, improvisaatiota, fyysistä ilmaisua sekä puheen ja äänenkäyttöä. Opiskelijaproduktiot, niiden valmistelu ja esiintymiset ovat keskeinen osa lukuvuotta. Kevätlukukaudella opiskelijat esiintyvät HEOn kulttuuri- ja taideviikolla.

Opintovuosi sisältää myös teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoja:

  • Kurkistuksia näyttelijäntaiteeseen (1 op)
  • Improvisaatio (2 op)
  • Näyttelijäntaiteen peruskurssi (5 op).

Opettajina linjalla toimivat kokeneet ja työhönsä sitoutuneet teatterialan ja teatteripedagogiikan ammattilaiset.

Opiskelu on päätoimista ja tapahtuu ryhmässä. Opetus on pääsääntöisesti arkipäivisin mutta produktioiden esityksiä voi olla iltaisin ja viikonloppuisin. Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2023-2024 on nyt käynnissä.

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.