Siirry sisältöön

Draama ja näyttelijäntaide

Hae koulutukseen

Opiskele draamaa ja näyttelijätaidetta HEO kansanopistossa!

Haluatko näyttelijäksi? Onko suunnitelmissasi hakea Teatterikorkeaan ja kaipaat siihen valmennusta? Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinjalla opiskelet näyttämötyön ja esiintymisen käytäntöä ja teoriaa. Opiskelun pääpaino on näyttelijäntaiteessa. Tämän lisäksi opinnoissa syvennytään muihin teatterin osa-alueisiin kuten ohjaukseen ja dramaturgiaan. Lukuvuosi sisältää myös teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoja. Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan opintososiaalisia etuja kuten Kelan opintotukea.

Opintojen tavoitteet

Opintovuoden tavoitteena on kehittyä esiintymisen ja näyttelijäntyön alueilla käytännössä ja teoriassa. Esitykset, produktiot ja vierailukäynnit ovat tärkeä osa opiskelua. Opintojen tavoitteena on tukea teatterialalle pyrkiviä.

Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijoilta odotetaan motivaatiota ja sitoutumista yhdessä tekemiseen sekä halua kehittyä ja oppia uutta. Opiskelijoilla tulee olla aito kiinnostus teatteria kohtaan ja kykyä taiteelliseen työskentelyyn yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa.

Opintojen sisältö

Opintojen sisällöt painottavat näyttelijäntyötä, kuten läsnäoloa, vuorovaikutusta, esiintymistaitoa, improvisaatiota, fyysistä ilmaisua, puhetta ja äänenkäyttöä. Opinnoissa syvennytään teatteriin taiteenlajina ja sen eri osa-alueisiin, joita ovat käsikirjoittaminen, dramaturgia ja ohjaaminen sekä teatterin yleistietous ja soveltava teatteri. Produktiot, niiden valmistelu ja esiintymiset ovat keskeinen osa lukuvuoden sisältöjä.

Opintovuosi sisältää myös teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoja seuraavasti:

  • Kurkistuksia näyttelijäntaiteeseen (1 op)
  • Improvisaatio (2 op)
  • Näyttelijäntaiteen peruskurssi (5 op).

Opiskelu on päätoimista ja tapahtuu ryhmässä arkipäivisin. Produktioiden esityksiä voi olla kuitenkin iltaisin ja viikonloppuisin. Olennaisia asioita työtavoissa ovat kokemuksellisuus, kokeileminen ja toimiminen, joita tukee tiedollinen oppiminen. Lukuvuoteen sisältyy työpajoja, joissa teemoina on esimerkiksi tekstien tulkinta ja näyttelijän kameratyöskentely. Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijat tekevät yhteistyötä myös muiden HEOn opintolinjojen kanssa, mm. Käsikirjoittamisen ja Elokuva- ja TV-ilmaisun opiskelijoiden kanssa.

Opettajina linjalla toimivat kokeneet ja työhönsä sitoutuneet teatterialan ja teatteripedagogiikan ammattilaiset.

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2023-2024 käynnistyy maanantaina 16. tammikuuta 2023 klo 9.00.

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.