Siirry sisältöön

Arkkitehtuuri ja muotoilu

Hae koulutukseen

Aloita arkkitehtuurin ja muotoilun opiskelu HEO kansanopistossa!

Oletko kiinnostunut arkkitehtuurista ja muotoilusta? Haetko opiskelemaan arkkitehtuuria tai muotoilua yliopistoon tai ammattikorkeakouluun? Haetko opiskelemaan maisema-arkkitehtuuria? Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja soveltuu kaikille arkkitehtuurista, maisema-arkkitehtuurista tai muotoilusta kiinnostuneille. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Arkkitehtuurin ja muotoilun opinnot ovat iltaopiskelua. Lähiopetus järjestetään pääsääntöisesti iltaisin klo 15-19.30.

Opintojen sisältö

Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinjalla opiskelijat saavat valmiuksia kolmiulotteisten, toiminnallisten ja esteettisten kokonaisuuksien hahmottamiseen. Opinnot tarjoavat yleiskuvan arkkitehtuuriin ja muotoiluun liittyvistä ammateista ja tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden tarkentaa suuntaansa. Arkkitehtuurissa ja muotoilussa kohtaavat taide, humanistiset tieteet, tekniikka ja luonnontieteet. Opinnot korostavat luovaa, innovatiivista ja esteettistä suunnitteluotetta sekä kehittävät hyvää materiaali- ja tyylisilmää.

Opinnot koostuvat teoriatiedosta, taidehistoriasta, vierailuista, luovan ajattelun harjoituksista, matematiikasta, piirustus- ja mallinrakennusharjoituksista sekä ryhmätyöpajoista. Lukuvuoden aikana opiskellaan Ideointi-, suunnittelu-, sommittelu-, muodonanto- ja piirustustaitoaan sekä kolmiulotteista hahmotuskykyä ja kädentaitoja.

Syyslukukausi on alan perusmetodiikan ja tyylin tutkimista sekä luovan prosessin harjoittelua miten ideoida, kehittää ja toteuttaa ideoita. Tuntemusta taideteollisesta alasta syvennetään taidehistorian sekä työhuone-, toimisto- ja näyttelyvierailuiden avulla.  Kevätlukukaudella painopiste siirtyy esitystekniikoihin. Piirustus- ja mallinrakennustekniikoiden opiskelussa harjoitellaan oman ajattelun esittämistä.

Lukuvuoden aikana järjestetään harjoituksia, joiden avulla arkkitehtuurin opiskelijat voivat kehittää omaa ajanhallintaansa, esitystekniikkaansa ja ideointitaitojaan sekä töittensä laatua. Matematiikan opinnoissa opiskelijat keskittyvät laskuharjoituksiin. Lukuvuosi päättyy työharjoitteluun, joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua arkkitehtuuriin ja muotoiluun myös käytännössä.

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.
Moni arkkitehtuurin ja muotoilun opiskelija on jatkanut opintojaan korkeakoulussa Suomessa tai ulkomailla.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.