Siirry sisältöön

Arkkitehtuuri ja muotoilu

Hae koulutukseen

Aloita arkkitehtuurin ja muotoilun opiskelu HEO kansanopistossa!

Oletko kiinnostunut arkkitehtuurista ja muotoilusta? Haetko opiskelemaan arkkitehtuuria tai muotoilua yliopistoon tai ammattikorkeakouluun? Haetko opiskelemaan maisema-arkkitehtuuria? Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinja soveltuu kaikille arkkitehtuurista, maisema-arkkitehtuurista tai muotoilusta kiinnostuneille. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Arkkitehtuurin ja muotoilun opinnot ovat iltaopiskelua arkipäivisin.

Opintojen sisältö

Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinjalla opiskelijat saavat valmiuksia kolmiulotteisten, toiminnallisten ja esteettisten kokonaisuuksien hahmottamiseen. Opinnot antavat opiskelijalle yleiskuvan arkkitehtuuriin ja muotoiluun liittyvistä ammateista ja tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden tarkentaa suuntaansa. Arkkitehtuurissa ja muotoilussa taide, humanistiset tieteet, tekniikka ja luonnontieteet kohtaavat. Opinnot korostavat luovaa, innovatiivista ja esteettistä suunnitteluotetta sekä kehittävät hyvää materiaali- ja tyylisilmää.

Opinnot koostuvat teoriatiedosta, taidehistoriasta, vierailuista, luovan ajattelun harjoituksista, matematiikasta, piirustus- ja mallinrakennusharjoituksista sekä ryhmätyöpajoista. Lukuvuoden aikana opiskellaan Ideointi-, suunnittelu-, sommittelu-, muodonanto- ja piirustustaitoaan sekä kolmiulotteista hahmotuskykyä ja kädentaitoja. 

Syyslukukausi on alan perusmetodiikan ja tyylin tutkimista sekä luovan prosessin harjoittelua miten ideoida, kehittää ja toteuttaa ideoita. Tuntemusta taideteollisesta alasta syvennetään taidehistorian sekä työhuone-, toimisto- ja näyttelyvierailuiden avulla. 

Kevätlukukaudella painopiste siirtyy esitystekniikoihin ja ammattiopintoihin hakemiseen. Piirustus- ja mallinrakennustekniikoiden opiskelussa harjoitellaan oman ajattelun esittämistä. Lisäksi keväällä opiskelijat valmistautuvat yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin sekä ennakkotehtävien laatimiseen. 

Kurssilla järjestetään paljon pääsykoeharjoituksia, joiden avulla ajanhallinta, esitystekniikka, ideointi sekä töiden laatu paranee. Matematiikan kurssilla arkkitehtuurin opiskelijat keskittyvät laskuharjoituksiin ja pääsykokeen kaltaisiin tehtäviin. Lukuvuosi päättyy työharjoitteluun, joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua arkkitehtuuriin ja muotoiluun käytännössä. Lukuvuoden aikana huomioidaan ja tarjotaan opetusta niille, jotka menevät keväällä korottamaan ylioppilaskirjoitusten arvosanoja. 

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.
HEOn opinnot valmistavat sinua ammattiopintojen ennakkotehtäviin ja valintakokeisiin sekä työelämään.  Monet HEO:n arkkitehtuuri ja muotoilu opintolinjan alumnit ovat hakeneet ja päässeet kotimaan lisäksi myös ulkomaille opiskelemaan. Alumnit käyvät kertomassa kotimaan ja ulkomaan ammattiopinnoistaan vierailevina luennoitsijoina lukuvuoden aikana.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2023-2024 käynnistyy maanantaina 16. tammikuuta 2023 klo 9.00.

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.