Siirry sisältöön

Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer -koulutus

Hae koulutukseen

Opiskele liikunta-alaa, ravitsemustiedettä ja hyvinvointia HEO kansanopistossa!

Liikunta- ja terveystieteiden opintolinjalla voit hankkia kansallisesti ja kansainvälisesti auktorisoidun Personal Trainer -kelpoisuuden ja suorittaa yliopistolliset liikunnan ja hyvinvointiosaamisen opinnot sekä ravitsemustieteiden perusopinnot avoimessa yliopistossa. Koulutus kestää yhden lukuvuoden ja sopii Personal Traineriksi aikoville tai terveystieteen maisterin, liikunnanopettajan, liikunnanohjaajan, fysioterapian tai ravitsemustieteen opintoihin hakeville. Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja toteutetaan iltaopintoina. Oppitunnit ovat arkipäivisiin pääsääntöisesti klo 15-19.30 välisenä aikana. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea.

Tavoitteet

Liikunta- ja terveystieteiden opinnoissa syvennytään hyvinvinnin, liikunnan ja ravitsemuksen teoriaan ja käytäntöihin. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa terveysliikuntaa painottavat Personal Trainer -opinnot sekä ravitsemustieteen perusopinnot 26 op ja liikunnan ja hyvinvoinnin opinnot 15 op. Lukuvuoden aikana perehdytään ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja liikunnallisen kuntoutuksen perusteisiin, joihin yhdistetään harjoitteiden ohjausta käytännön tilanteissa.

Opintojen sisältö

HEOn Liikunta- ja terveystieteiden opintoihin sisältyy Personal Trainer -opinnot, ravitsemustieteen perusopinnot sekä liikunnan ja hyvinvoinnin opintokokonaisuus.

Personal Trainer -opinnot

Personal Trainer -opinnoissa teoria nivoutuu käytännön tilanteisiin kuntosaleilla ja liikuntapaikoilla. Opintokokonaisuus painottaa hyvän asiakaspalvelun merkitystä liikunnan ohjauksessa. Kevätlukukaudella opiskelijat tutustuvat oman yrityksen perustamiseen ja suorittavat ohjatun työharjoittelun Personal Trainerina. HEO toteuttaa kansainvälisesti ja kansallisesti (APT®) ja auktorisoidun Personal Trainer -päättötodistuksen EuropeActiven ja Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen standardien mukaisesti.

Ravitsemustieteen perusopinnot 26 op

Ravitsemustieteen perusopintojen tavoitteena on ymmärtää ravitsemuksen yhteys terveyteen väestö- ja yksilötasolla. Opinnoissa tarkastellaan mm. ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä ravinnon ja hyvinvoinnin välistä yhteyttä. Ravitsemustieteen perusopinnot noudattava Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelmaa:

 • Ravitsemustieteen perusteet 4 op
 • Elintarvikkeet ruokavaliossa 4 op
 • Ravitsemus ja liikunta 4 op
 • Ravitsemus ja ruokavaliot 4 op
 • Ravitsemusfysiologia 3 op
 • Ravitsemus- ja terveystietoa sosiaalisessa mediassa 3 op
 • Ravintolisät 4 op

Liikunnan ja hyvinvoinnin opinnot 15 op

Liikunnan ja hyvinvoinnin opinnoissa tutustutaan liikunta-alaan mm. väestötutkimuksen eri näkökulmista Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti:

 • Johdanto liikunta ja hyvintointiosaamiseen 2 op
 • Kehosta mitattava hyvinvointitieto 2 op
 • Kehosta mitattavan hyvinvointitiedon analyysi ja tulkinta 2 op
 • Liikuntapsykologian perusteet 5 op
 • Hyvinvointivalmennus elintapamuutoksen tukemisessa 2 op
 • Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen kehittyminen 1 op

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

 • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
 • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
 • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
 • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.