Siirry sisältöön

Kesälukio

Ylppärit edessä? Valmistaudu ylioppilaskirjoituksiin Helsingin Kesälukion abikurssilla 24.7.-4.8.2023!

Haluatko valmistautua ylioppilaskirjoituksiin huolella juuri ennen H-hetkeä? Helsingin kesälukion abikursseilla kertaat valitsemasi aineen lukion oppimäärän intensiivisellä kertauskurssilla. Vuoden 2023 kesän kurssit on nyt julkaistu. Tutustu kurssitarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan!

Vuonna 2023 järjestämme abikursseja 24.7.-4.8.2023. Ilmoittautuminen kursseille on käynnissä nyt!

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Kurssin hinta on 360 €.

Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin Kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin jo ennen ilmoittautumistasi. Ilmoittautumisesi jälkeen lähetämme sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Kurssi maksetaan etukäteen.

Jos ilmoittautuminen perutaan ilman lääkärintodistusta kuukausi ennen kurssia, palautamme puolet kurssin hinnasta. Jos ilmoittautuminen perutaan ilman lääkärintodistusta kaksi viikkoa ennen kurssia, emme palauta kurssimaksua. Jos osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan, kurssi ei toteudu ja kurssimaksu palautetaan sinulle.

Apuraha kesälukio-opintoihin
Kesälukioseura ry myöntää apurahoja kesälukio-opintoihin taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Apurahaa voi anoa 1.5. mennessä:
https://kesalukio.fi/2023/01/31/hae-apurahaa-kesalukioon/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Miksi abikurssille?

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen ennen ylioppilaskirjoituksia. Intensiivikurssimme toteutetaan yhteistyössä Kesälukioseuran kanssa, ja ne ovat lukion soveltavia opintoja, joten kurssin voit mahdollisesti lukea osaksi lukio-opintojasi. Saat lukiokurssistamme todistuksen, mutta sovithan kurssien hyväksilukemisesta aina oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa. Kesälukiomme abikursseilla on myös mahdollista verkostoitua muiden kurssilaisten kanssa vapaa-ajan ohjelman merkeissä.

Lyhyt matematiikka

Kurssiaika ja toteutus:

  • Lähiopetus (HEO kansanopisto, Kirstinkatu, 1 Helsinki)
  • 24.7.-4.8.2023
  • Ma-pe klo 9.15.-14.00
  • Yhteensä: 3 op, 80 työtuntia (sis. 50 lähiopetustuntia), 2 opvk
  • Kurssin hinta on 360 €.

Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Tavoitteena on vahvistaa lyhyen matematiikan kurssien osaamista ja tehdä runsaasti laskuharjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten. Kurssin opetus toteutetaan lähiopetuksena. Kurssilla noudatetaan pääasiassa uutta LOPSia, mutta voit tiedustella kurssin suorittamista myös vanhan LOPSin mukaisesti.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
050 4620 709
helsinginkesalukio@heo.fi

Riitta Liimatainen
Kesälukion rehtori
riitta.liimatainen@heo.fi