Siirry sisältöön

Radio- ja tv-journalismi

Hae koulutukseen

Opiskele radio- ja tv-journalismia HEO kansanopistossa!

Radio- ja tv-journalismin opinnoissa saat perusvalmiudet radio- ja tv-ohjelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opetuksessa keskitytään radion lähetysvirtaan ja muiden sähköisten medioiden ajankohtais- ja uutistuotantoihin. Lukuvuoden aikana osallistut toimitustyöhön ja opiskelijaprojekteihin. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Radio- ja tv-journalismin opinnot ovat päiväopiskelua arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

Radio- ja tv-journalismin opintolinjan tavoitteena on, että opiskelijat saavat monipuoliset journalistiset valmiudet erityisesti radion ja television ohjelmatyössä. Lukuvuoden aikana opiskelijat saavat hyvän perustan mediasisältöjen tuottamiselle, oman mediapersoonan kehittämiselle sekä viestintäalan jatko-opinnoille.

Opintojen sisältö

HEOn Radio- ja tv-journalismin opintolinjalla opiskellaan muun muassa journalistista tiedonhankintaa, käsikirjoittamista, haastattelutekniikkaa, studiotyöskentelyä, kuvausta, äänitystä sekä digitaalista jälkikäsittelyä. Myös mobiilijournalismin perusteet tulevat lukuvuoden aikana tutuiksi.

Opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää kirjallista ilmaisua verkossa sekä esiintymisvalmiuksia juontajana ja toimittajana. Käytännön kokemusta opiskelijat saavat syyslukukaudella video- / tv-projektissa ja kevätlukukaudella journalismilinjojen yhteisessä Trombit -monimediaprojektissa. Opiskelijat tuottavat koko ohjelmasisällön omalle Trombit FM -paikallisradiokanavalle ja -verkkosivustolle. Keväällä lukuvuoden päättää kuuden viikon mittainen työharjoittelujakso.

Lukuvuoden aikana opiskelijat pääsevät vierailemaan mediataloissa ja tuotantoyhtiöissä. Lisäksi vierailijoina käy tunnettuja media-alan tekijöitä kertomassa omista työmenetelmistään. Opetusohjelmaan kuuluu kuuden viikon työharjoittelu. Harjoittelupaikkoina ovat olleet mm. Yleisradion eri toimitukset, kaupalliset radioasemat ja tv-tuotantoyhtiöt.

Radio- ja tv-journalismin opinnot on suunnattu niille, jotka suunnittelevat media-alan jatko-opintoja tai työllistymistä media-alalle.

Odotamme opiskelijoilta kiinnostusta ajankohtaisiin ilmiöihin ja valmiutta ryhmätyöskentelyyn. Lisäksi odotamme motivaatiota oppia ohjelmatuotannossa tarvittavia teknisiä taitoja ja sitä, että opiskelijat ovat valmiita sitoutumaan projekteihin, joihin sisältyy itsenäistä työskentelyä.

Tutustu journalismiopiskelijoiden töihin:

Floppitaulu(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

trombit.net(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Raimo Ahonen
Opintolinjan johtaja
040 1860 465
raimo.ahonen@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.