Siirry sisältöön

Tanssitaide

Hae koulutukseen

Opiskele tanssitaidetta HEOssa!

Oletko kiinnostunut tanssista ja tanssitaiteesta? Haluatko kehittyä koreografina tai onko suunnitelmissasi hakea tanssitaiteen ammattiopintoihin ja kaipaat siihen valmistautumista? Tanssitaiteen opintolinjalla opiskelet monipuolisesti tanssitaiteen käytäntöä ja teoriaa päivittäin. Tanssitaiteen lisäksi opinnoissa syvennytään tanssin muihinkin osa-alueisiin kuten tanssikoreografiaan ja -pedagogiikkaan. Tanssitaiteen opintolinjalla opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan opintososiaalisia etuja kuten Kelan opintotukea. Lähiopetus järjestetään iltaisin klo 15-19.30.

Opintojen tavoitteet

Opintovuoden tavoitteena on kehittyä monipuolisesti tanssitaiteen, tanssin, tanssipedagogiikan sekä -koreografian käytännöissä ja teoriassa. Päivittäinen opiskelu, tekemällä oppiminen, taiteellinen kokeilu, tutkiminen ja analysointi sekä teosnäytteet, demot ja esitykset ovat keskeinen osa opintoja. Lukuvuoteen sisältyy myös työpajoja, joissa teemoina ovat esimerkiksi kehon liikkeelliset mahdollisuudet, autenttinen liike, kontakti-improvisaatio sekä liike, tila ja koreografia. Tanssitaiteen opiskelijoilla on mahdollisuus myös yhteistyöhön draaman ja näyttelijäntaiteen, liikunta – ja terveystieteen sekä elokuva ja TV opintolinjojen opiskelijoiden kanssa. Opiskelija saa lukuvuoden aikana päivittäin ammattitaitoista opetusta. Hän kehittää itseilmaisun ja tanssitaiteen osaamista monipuolisesti, josta on hyötyä tulevissa opinnoissa ja luovilla aloilla. Opinnot tukevat kaikkia tanssitaiteesta, -pedagogiikasta sekä -koreografiasta kiinnostuneita ja tanssialan ammattiopointoihin hakeutuvia.

Opintojen sisältö

Opinnoissa syvennytään monipuolisesti tanssitaiteeseen taiteenlajina. Kehon tanssilliset mahdollisuudet, tanssipedagogiikka ja -koreografia sekä tanssitaiteen yleistietous sisältyvät lukuvuoteen. Olennaisia asioita työtavoissa ovat kokemuksellisuus, kokeileminen ja yhdessä toimiminen, joita tukee tiedollinen oppiminen. Lukuvuoteen sisältyy kursseja, joiden teemoina on esimerkiksi autenttinen liike, liike ja tila, kokemuksellinen anatomia, tanssikoreografia, tanssipedagogiikka sekä liikeimprovisaatio, minä tanssitaitelijana sekä vierailukäyntejä.
Opintojen sisällöt painottavat tanssitaidetta monipuolisesti, kuten läsnäoloa, vuorovaikutusta, kontaktia, kehon tanssillisia mahdollisuuksia, liikeimprovisaatiota, fyysistä ilmaisua, kokemuksellisuutta sekä tanssipedagogiikkaa sekä -koreografiaa. Opiskelijaproduktiot, teosnäytteet ja demot sekä niiden valmistelu ja esiintymiset ovat keskeinen osa lukuvuotta. Kevätlukukaudella opiskelijat esiintyvät HEOn kulttuuri- ja taideviikolla. Opettajina toimivat kokeneet ja työhönsä sitoutuneet tanssitaiteen ja tanssipedagogiikan ammattilaiset.
Opiskelu on päätoimista ja tapahtuu ryhmässä. Opetus on pääsääntöisesti maanataista perjantaihin tapahtuvaa iltaopetusta. Esityksiä voi olla viikonloppuisin. Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.