Siirry sisältöön

Animaatio- ja sarjakuvaopinnot

Hae koulutukseen

Opiskele animaatiota HEO kansanopistossa!

Pidätkö piirtämisestä? Kiinnostaako animaatioiden teko? Tarjoamme perustiedot ja -taidot animoinnista, animaatioelokuvien ja sarjakuvien suunnittelusta ja toteutuksesta. Annamme valmiuksia animaatio- ja sarjakuvaharrastuksen syventämiseen tai aloittamiseen. Opinnot on suunnattu kaikille animaatioelokuvasta ja sarjakuvista kiinnostuneille ja valmentavat alan ammatillisiin opintoihin. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Animaation opinnot ovat päiväopiskelua arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

Animaation opintolinjalla opiskelijat syventyvät elokuvailmaisun ja animaatiotuotannon keskeisiin osa-alueisiin, elokuvalliseen ajatteluun ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdista riippuen opinnot valmentavat ammatillisiin opintoihin tai auttavat laajentamaan elokuva-alan tuntemusta animaatioelokuvan mahdollisuuksilla.

Opintojen sisältö

Opiskelijat laajentavat elokuvallista yleissivistystään tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Eriytyvissä opinnoissa pääsee syventymään animaatioelokuvan erityispiirteisiin ja animaatiotekniikoihin sekä sarjakuvaan. Animaatiolinjaan sisältyy myös yhteisiä elokuvailmaisun opintojaksoja elokuva- ja tv-ilmaisun opintolinjan kanssa.

Opintovuotta rytmittävät animaatio- ja sarjakuvaprojektit, joissa voi kehittää teknistä osaamista, yhteistyötaitoja, luovuutta ja taiteellista ilmaisua. Projekteissa opiskelijat tekevät lyhyitä animaatioelokuvia tai sarjakuvia itsenäisesti ja yhdessä muiden animaatio-opiskelijoiden kanssa.

Opintovuoden lopulla opiskelijat tutustuvat työharjoittelussa alan työpaikkoihin ja työtehtäviin. Keväällä on mahdollisuus osallistua valintakoevalmennukseen, joka on tarkoitettu alan ammatillisiin opintoihin hakeville.

Opettajina toimivat animaatioalan korkeakoulutetut ammattilaiset, joilla on vankka opetuskokemus. Projektityöskentelyn tukena on animaatiotuotantoon erikoistuneita vierailijoita ja muita elokuvailmaisun huippuammattilaisia.

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09)7742420
Heoinfo@heo.fi

Reetta Neittaanmäki
Opintolinjan johtaja / Vastaava opettaja
050 462 0726
reetta.neittaanmaki@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.