Siirry sisältöön

Logopedia

Hae koulutukseen

Aloita logopedian opiskelu HEO kansanopistossa!

Kiinnostaako logopedian opiskelu? Siintääkö haaveenasi puheterapeutin ura? Haluaisitko ymmärtää paremmin itseäsi ja muita? Tarjoamme HEOn Logopedian linjalla mahdollisuuden opiskella avoimen yliopiston opintoja Helsingin Kalliossa. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Keväällä valmistaudutaan yliopisto-opintojen ohessa valintakokeisiin. Opinnot ovat päiväopiskelua arkipäivisin pääsääntöisesti klo 9-14.30.

Opintojen tavoitteet

Logopedian perusopinnoissa opiskelijat tutustuvat logopediaan tieteenalana ja sen keskeisiin peruskäsitteisiin, sekä lähtökohtiin logopedian tutkimuksessa ja kliinisessä työssä. Opiskelijat oppivat myös ymmärtämään psykologista tietoa ja käyttämään sitä osana omaa toimintaansa.

Opintojen sisältö

Logopedian opintolinjalla opiskelijat voivat suorittaa logopedian perusopinnot sekä lisäksi toiset perusopinnot psykologiassa. Nämä luetaan pääsääntöisesti tutkintoon kuuluviksi myöhemmissä yliopisto-opinnoissa. Opintoja voi käyttää myös tulevan yliopistotutkinnon sivuaineopintoina. Psykologia on perinteisesti läheinen ala logopedian kanssa ja myös alojen valintakokeet ovat yhteiset valtakunnallisesti.

Näiden opintojen lisäksi linjaan kuuluu koko lukuvuoden kestävä matematiikan opetus ja tieteellisiin artikkeleihin tutustuminen. Aiheisiin perehtyminen tukee ymmärrystä tieteenalasta ja tukee samalla opiskelijoita myös mahdollisessa kevään valintakoehaussa.

Lukuvuoden alussa keskustelemme erikseen opiskelijoiden kanssa valinnoista ja laadimme henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Opiskeluun sisältyy lähiopetusta, oppimistehtäviä, opiskelua pienryhmissä, lukupiirityöskentelyä ja tenttejä.

Logopedian perusopinnoissa saatavat tiedot sopivat työelämän tarpeisiin ja tutkintoon tähtääville. Lukuvuosi antaa myös hyvän kuvan logopediasta opiskelu- ja tieteenalana. Lisäksi psykologian perusopinnot antavat hyödyllisiä valmiuksia yleisesti ihmisläheisiin ammatteihin, sekä tukevat eri tavoin myös arkielämässä.

Logopedian perusopinnot (25 op)

Tutustutaan kommunikoinnin häiriöiden ilmenemismuotoihin, taustatekijöihin ja kuntoutukseen. Tieteenalan keskeisiä tutkimuskohteita, käsitteitä ja teorioita tehdään tutuksi. Opinnot järjestetään yhteistyössä avoimen yliopiston kanssa. Perusopintoihin sisältyvät seuraavat kurssit:

 • Logopedian perusteet
 • Kieli ja elämänkaari I
 • Kieli ja elämänkaari II
 • Anatomia ja fysiologia logopediassa
 • Introduction to Bilingualism

Psykologian perusopinnot (25 op)

Tutustutaan psykologian keskeisiin ilmiöihin, teorioihin ja tutkimusmenetelmiin. Opitaan ymmärtämään psykologista tietoa ja soveltamaan sitä myös omia kokemuksia ja arkielämää arvioitaessa. Opinnot järjestetään yhteistyössä Turun avoimen yliopiston kanssa. Psykologian perusopintoihin sisältyy seuraavat aihekokonaisuudet:

 • Neuropsykologian ja kognitiivisen psykologian perusteet
 • Kehityspsykologian perusteet
 • Terveyden ja mielenterveyden psykologian perusteet
 • Persoonallisuuspsykologian perusteet
 • Psykologisen tutkimuksen perusteet

Kevätlukukaudella opiskelijalla on mahdollisuus osallistua myös ohjattuun työharjoitteluun. Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Jarno Paussi
Opintolinjan johtaja
046 922 0842
jarno.paussi@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

 • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
 • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
 • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
 • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.