Siirry sisältöön

Käsikirjoittaminen ja dramaturgia

Hae koulutukseen

Opiskele käsikirjoittamista ja dramaturgiaa HEO kansanopistossa!

Kiinnostaako luova kirjoittaminen? Haluatko kirjoittaa elokuvakäsikirjoituksen tai teatterinäytelmän? Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa syvennyt monipuolisesti kirjoittamisen eri tekniikoihin. Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Lukuvuoden aikana on mahdollisuus suorittaa Luovan kirjoittamisen perusopinnot. Käsikirjoittamisen ja dramaturgian linjan opinnot ovat päiväopiskelua arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

HEOn Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinjalla opiskelijat syventyvät erilaisiin kirjoittamisen muotoihin, elokuva- ja teatteridramaturgiaan, luovaan kirjoittamiseen ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdistaan riippuen opiskelijat saavat välineitä kirjoittamisharrastuksen aloittamiseen tai syventämiseen sekä valmennusta alan ammattiopintoihin tai ammatillisen osaamisensa laajentamiseen kirjoittajana.

Opintojen sisältö

Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa kirjoitetaan tekstejä elokuva- ja tv-tuotantoon sekä itsenäisesti että tiimeissä. Sen lisäksi opiskelijat kirjoittavat novelleja ja oppivat erinomaisen sanallisen ilmaisun salaisuudet. Kirjoittamisen lisäksi opiskelijat voivat halutessaan syventyä henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön. Opintolinja toimii yhteistyössä Elokuva- ja TV-ilmaisun sekä Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinjojen kanssa. HEOssa opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimiaan asioita käytännössä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat voivat suorittaa Luovan kirjoittamisen perusopinnot (25 op) Turun yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Keväällä järjestetään valintakoevalmennus, joka on tarkoitettu ammatillisiin opintoihin hakeville. Opinnot auttavat merkittävästi, jos opiskelija hakee esimerkiksi Aalto yliopistoon, Taideyliopistoon tai ammattikorkeakouluun. Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa tutustumaan alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoista vastaa korkeakoulutetut ja ammattilaiset, joilla on vankka kokemus opetuksesta ja ohjauksesta. Vierailijoina toimii alan huippuammattilaisia.

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Reetta Neittaanmäki
Opintolinjan johtaja
050 462 0726
reetta.neittaanmaki@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2023-2024 on nyt käynnissä.

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.