Siirry sisältöön

Kirjoittaminen ja dramaturgia

Hae koulutukseen

Opiskele luovaa kirjoittamista HEO kansanopistossa!

Kiinnostaako romaanin kirjoittaminen? Haluatko kirjoittaa elokuvakäsikirjoituksen tai teatterinäytelmän? Kirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa syvennyt monipuolisesti kirjoittamisen eri tekniikoihin. Lisäksi opit, millaisia tarinarakenteita on olemassa ja miten hyödyt niistä eniten.

Koulutus kestää yhden lukuvuoden. Lukuvuoden aikana on mahdollisuus suorittaa Luovan kirjoittamisen perusopinnot 25 op. Kirjoittamisen ja dramaturgian linjan opinnot ovat iltaopiskelua. Lähiopetus järjestetään arkipäivisin klo 15-19.30.

Opintojen tavoitteet

HEOn Kirjoittamisen ja dramaturgian opintolinjalla opiskelijat syventyvät luovaan kirjoittamiseen (romaani, novelli, runo), elokuva- ja teatteridramaturgiaan ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdistaan riippuen opiskelijat saavat välineitä eri tekstilajien kirjoittamiseen, valmennusta alan ammattiopintoihin tai ammatillisen osaamisensa laajentamiseen kirjoittajana.

Opintojen sisältö

Kirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa kirjoitetaan tekstejä itsenäisesti ja tiimeissä. Opiskelijat kirjoittavat elokuva- ja näytelmäkohtauksia, novelleja, runoutta ja oppivat sanallisen ilmaisun salaisuudet. Kirjoittamisen lisäksi opiskelijat voivat halutessaan syventyä henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön. Opintolinja tekee yhteistyötä Elokuva- ja TV-ilmaisun sekä Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijoiden kanssa. HEOssa opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimiaan asioita käytännössä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat voivat suorittaa Luovan kirjoittamisen perusopinnot (25 op) Turun yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Opinnot auttavat merkittävästi hakeutumisessa esimerkiksi Aalto yliopistoon, Taideyliopistoon tai ammattikorkeakouluun. Keväällä valmistaudutaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin. Lukuvuoden lopulla opiskelijoilla on työharjoittelu, jolloin on mahdollisuus tutustua alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opettajina toimii korkeakoulutetut ammattilaiset, joilla on vankka opetuskokemus. Vierailijoina toimii alan huippuammattilaisia.

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Reetta Neittaanmäki
Opintolinjan johtaja
050 462 0726
reetta.neittaanmaki@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.