Siirry sisältöön

Matkailu

Hae koulutukseen

Opiskele matkailua HEO kansanopistossa!

Oletko kiinnostunut matkailuelämyksien suunnittelusta? Kiinnostaako sinua matkablogien teko ja matkailun trendit? Haluatko matkailualan osaajaksi tai valmistautua alan ammattiopintoihin? Matkailun opintolinjalla opiskelet matkailun ja matkojen tuotteistamisen käytäntöä ja teoriaa. Opintojen pääpaino on matkailussa monipuolisesti; matkailun trendit ja tulevaisuus, matkojen elämyksellinen toteuttaminen ja tuottaminen, matkojen paketointi ja turvallisuus sekä matkailublogien tekeminen ja sosiaalisen median hyödyntäminen matkailun markkinoinnissa. Lisäksi opiskelija voi suorittaa Lapin avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuuksia. Matkailun opintolinjalla opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan opintososiaalisia etuja kuten Kelan opintotukea. Lähiopetus järjestetään iltaisin klo 15-19.30.

Opintojen tavoitteet

Opintovuoden tavoitteena on syventyä monipuolisesti matkailun mielenkiintoiseen maailmaan käytännössä ja teoriassa sekä ennen kaikkea tekemällä oppien.

Opintolinjalla mm.

  • kehität matkailun osaamista käytännönläheisesti
  • opit matkailun trendeistä, vastuullisesta ja kestävästä matkailusta
  • opit Van-matkailusta ja muista kiinnostavista matkailun muodoista
  • opit matkojen tuotteistamisesta, matkapaketoinnista ja matkojen toteuttamisesta
  • opit matkailualan liiketoimintaa, markkinointia ja sosiaalisen median hyödyntämistä matkailualalla menestymiseksi
  • opit tekemään kiinnostavia matkailublogeja hyödyntäen tarinallisuutta, videokuvaa, musiikkia, tekstiä ja elämyksellisyyttä.

Matkailun alalla hyödyttävät vuorovaikutustaidot, kielitaito ja yrittäjyys. Myös alan ammattiopintoihin hakeutuminen on mukana lukuvuoden teemoissa. Matkailu opintolinjan opiskelijoilla on mahdollisuus yhteistyöhön mm. kauppatieteen opiskelijoiden kanssa. Opiskelija saa lukuvuoden aikana päivittäin ammattitaitoista opetusta. Hän kehittää ja vahvistaa osaamistaan matkailun alalla, matkojen tuotteistamisessa ja tuottamisessa, markkinoinnissa sekä matkailublokien tekemisessä, joista on hyötyä tulevissa opinnoissa ja matkailu alalla. Opinnot tukevat kaikkia matkailusta ja matkojen tuottamisesta kiinnostuneita sekä matkailu alan ammattiopintoihin hakeutuvia.

Opintojen sisältö

Opinnoissa syvennytään matkailuun elämyksellisenä liiketoimintana. Matkailun osa-alueista; vastuullinen matkailu, matkojen tuotteistaminen, matkablogit elämyksen välittäjänä, vuorovaikutustaidot ja yrittäjyys sisältyvät lukuvuoteen. Olennaisia asioita työtavoissa ovat tekemällä oppiminen, elämyksellisyys ja yhdessä toimiminen.

Lukuvuoden sisällöt painottavat matkailun vastuullista, asiakaslähtöistä ja turvallista tuotteistamista. Ryhmäprojektit, harjoitystyöt, työpajat ja vierailut ovat merkittävä osa oppimisprosessia. Matkailulinjalla opiskelija voi suorittaa Lapin avoimen ammattikorkeakoulun opintoja kuten projektinhallinnan, kestävän matkailun, moniulotteisen viestinnän, matkailun turvallisuusosaamisen kokonaisuuksia.

Opettajina opintolinjalla toimivat kokeneet ja työhönsä sitoutuneet matkailualan ammattilaiset. Opiskelu on päätoimista ja tapahtuu ryhmässä. Opetus on pääsääntöisesti arkipäivisin mutta joidenkin harjoitustöiden aikataulut saattavat mennä viikonlopulle.

Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas

Ota yhteyttä

Opintotoimisto
(09) 7742 420
heoinfo@heo.fi

Markus Majava
Opintolinjan johtaja
050 388 1625
markus.majava@heo.fi

Hae koulutukseen

HEOn lukuvuosi ja hinta

Haku lukuvuodelle 2024-2025 on nyt auki!

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 ja päättyvät keskiviikkona 28.5.2025.
Hae opiskelijaksi hakulomakkeella.

Lukuvuoden kokonaishinta on 3550 € sisältäen 160 € kirjautumismaksun. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista. Tutustu opiskelun hinnastoon tästä.

Opintovuosi HEO kansanopistossa

  • Opiskelet päätoimisesti ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea.
  • Kaikkina lähiopetuspäivinä yksi lämmin ateria viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Asuntolan asukkaille kuuluu lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.
  • Opintovuosi HEOssa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä.
  • Lukuvuosi HEOssa ei kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Säilytä paikkasi ensikertalaisuuskiintiössä

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi HEOssa.

HEO pidättää oikeuden kurssien muutoksiin.