mitenloydanperille

Opiskelijoiden asuminen 

HEOn asunnot sijaitsevat Helsingin Kalliossa ja niissä on noin 70 paikkaa. Asunnot ovat vartioidussa ja turvallisessa korttelissa opiston yhteydessä. Paikan opiskeljoiden asuntolassa saavat ensisijaisesti ulkopaikkakunnilta muuttavat opiskelijat.

Suurin osa asuntolapaikoista on neljän huoneen soluissa, joissa jaetaan keittiö, suihku ja kaksi WC:tä. Huoneiden hinnat määräytyvät koon mukaan. Asuntoina on myös muutamia yksiöitä ja kaksioita. Otamme opiskelijoiden huonetoiveet huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Asuntolassa asuville on opintolinjan hinnan lisäksi asuntomaksuna yhdeksän maksuerää syyskuusta toukokuuhun. Lisäksi elokuun vuokra velotetaan asumispaikan varaamisen yhteydessä erillisenä varaus- ja asumismaksuna. Asumisen hintaan sisältyy sähkö, vesi ja pyykkitupa. Asuminen on tuettua asumista ja siihen kuuluu kolme ateriaa arkipäivisin: aamiainen, lounas ja päivällinen. Lisätietoa asumisen kustannuksista löydät hinnastosta. Asuntoa haetaan erilliseltä asunnonhakusivulta, johon pääsee tästä.

Opistolla asuminen on internaattiasumista, joka on sidottu opiskeluun. Opiskelun päätyttyä myös asuminen päättyy.

Kela myöntää internaattiasumisesta asumistuen, joka on aina sama riippumatta asumisen hinnasta. Asuntolassa asumiseen voit hakea Kelasta asumistukea rastittamalla opintotukihakemukseesi kohdan "Asun oppilaitoksen asuntolassa". Asumisesta ei laadita vuokrasopimusta,

HEOlla vapautuu satunnaisesti asukaspaikkoja omille opiskelijoille. HEOn opiskelija —  ota yhteyttä, jos tarvitset asuntoa: asuminen@heo.fi.