_H7A1176

Ylppärit edessä? Preppaa Helsingin Kesälukion abikurssilla!

Helsingin Kesälukion abikurssi I, 22.7-2.8.2019 
Helsingin Kesälukion abikurssi II, 29.7-9.8.2019 (iltakurssi)

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Helsingin Kesälukion abikurssit sijaitsevat ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa. 

Abikursseilla kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistat osaamistasi ylioppilaskirjoituksia varten. Samalla nautit urbaanista Helsingistä Kallion sykkeessä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventää oppimistasi yhdessä muiden abikurssilaisten kanssa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen ennen ylioppilaskirjoituksia.


Hakeminen

Hakemus täytetään netissä. Kesälukion abikurssien hakulomake löytyy tästä linkistä.

Kohderyhmä

Kaikki lukiolaiset ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat sekä aikuisopiskelijat. 

Intensiivikurssimme toteutetaan yhteistyössä Kesälukioseuran kanssa, ja ne ovat lukion soveltavia opintoja, joten kurssin voit mahdollisesti lukea osaksi lukio-opintojasi. Saat lukiokurssistamme todistuksen, mutta sovithan kurssien hyväksilukemisesta aina oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa. 

Opetus

Abikurssimme kestävät kaksi viikkoa, jonka aikana opetusta on arkipäivisin. Opiskelija osallistuu yhdelle valitsemansa aineen kahden viikon intensiivikurssille kerrallaan. Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi aineen lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen.

Kunkin intensiivikurssin laajuus on 50 oppituntia, ja työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan harjoitusryhmiä. Abikurssien opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Abikursseilla pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Kesä 2019 abikurssit:

Ilmoittautuminen ensi kesän kursseille on käynnissä.
Ilmoittautuminen kesän 2019 kursseille päättyy 23.6.2019. Huomaathan kuitenkin, että kurssimme voivat täyttyä jo aikaisemmin. 

Abikurssi I 22.7-2.8.2019


Kemia, klo 9.15-14
Kertaamme lukion kemian laajan oppimäärän. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten. 

Matematiikka, pitkä, klo 9.15-14
Kertaamme lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten. 

Matematiikka, lyhyt, klo 9.15-14
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten. 

Ruotsi, B-kieli, klo 9.15-14
Kertaamme ruotsin kurssien oppimäärän pääkohdat. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Abikurssi II 29.7.-9.8.2019


Englanti, A1-kieli, klo 15-19.15
Kertaamme englannin oppimäärän pääkohdat. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Fysiikka, klo 15-19.15
Kertaamme lukion fysiikan laajan oppimäärän. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Suomen kieli ja kirjallisuus, klo 15-19.15
Käymme lukion suomen kielen ja kirjallisuuden keskeiset sisällöt. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Muu ohjelma

Oppituntien lisäksi järjestämme läksypiirejä ja vapaa-ajan ohjelmaa. Tarjolla on opintojen yksilö- ja ryhmänohjausta. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua järjestetylle retkelle ja iltaohjelmaan opistomme kattoterassilla. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tästä linkistä

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisesi jälkeen lähetämme sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Kurssi maksetaan etukäteen. Mahdollisista ilman lääkärintodistusta esitetyistä peruutuksista veloitamme puolet kurssihinnasta, eli 165 euron peruutusmaksun. Jos osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan, kurssi ei toteudu ja kurssimaksu palautetaan sinulle.

Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin Kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin jo ennen ilmoittautumistasi.