tekniikka

Radio- ja TV-journalismi

Radio- ja tv-journalismin opinnoissa saat perusvalmiudet radio- ja tv-ohjelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opetuksessa keskitytään radion lähetysvirtaan ja sähköisten medioiden ajankohtais- ja faktaohjelmiin.

Hakeminen

Hakemus tehdään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen sisältö

Lukuvuoden aikana opitaan muunmuassa tiedonhankintaa, käsikirjoittamista, haastattelutekniikkaa, studiotyöskentelyä, kuvausta, äänitystä sekä digitaalista jälkikäsittelyä. Myös verkkojournalismin perusteet tulevat tutuiksi.

Sinulla on mahdollisuus kehittää omaa kirjallista ilmaisua verkossa sekä esiintymisvalmiuksia juontajana ja toimittajana. Käytännön kokemusta saat niihin syyslukukaudella tv-projektissa ja kevätlukukaudella medialinjojen yhteisessä verkkojulkaisussa, johon sisältyy pääkaupunkiseudulla kuuluva Trombit FM.

Yhteistyötä tehdään Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun kanssa. Opintoihin kuuluu kursseja Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun journalismiohjelmasta, josta sinulla on mahdollisuus suorittaa maksimissaan 27 opintopistettä.

Lukuvuoden aikana vieraillaan mediataloissa ja tuotantoyhtiöissä. Lisäksi vierailijoina käy tunnettuja radio- ja tv-alan tekijöitä kertomassa omista työmenetelmistään. Opetusohjelmaan kuuluu viiden viikon pituinen työharjoittelu. Harjoittelupaikan etsimisessä saat opastusta linjan vastaavalta opettajalta. Harjoittelupaikkoina ovat olleet mm. Yleisradion eri toimitukset, kaupalliset radioasemat ja  tv-tuotantoyhtiöt. 

Radio- ja tv-journalismin opinnot on suunnattu sinulle, joka suunnittelet media-alan jatko-opintoja tai olet kiinnostunut perehtymään eri työtehtäviin radiossa ja televisiossa.
Odotamme sinulta kiinnostusta ajankohtaisiin ilmiöihin ja valmiutta ryhmätyöskentelyyn. Lisäksi sinulta löytyy motivaatiota oppia ohjelmatuotannossa tarvittavia teknisiä taitoja ja olet valmis sitoutumaan projekteihin, joihin sisältyy itsenäistä työskentelyä.