carousel_MG_4696a

HEOn mediakoulutus —  opiskelua keskellä Helsinkiä

Media, journalismi ja viestintä

HEOn mediaopinnoissa opiskelu keskittyy viestintään, ja koulutus onkin yksi tunnetuimmista media-alan opinnoista. Vahvuutenamme on moniosaaminen ja yksilöllinen ohjaus tekniikan haltuunotossa. Koulutus ja opiskelu painottuvat käytännön tekemiseen, jossa annamme tilaa omalle luovuudelle. Opetuksen lisäksi opiskelijat osallistuvat erilaisiin projekteihin ja pääsevät näin tutustumaan media-alan tuotantoihin ammatillisissa työympäristöissä.


Median moniosaaja

Työskentelemme tarkoituksenmukaisissa opetustiloissa Helsingin Kalliossa. Radio- ja TV- sekä Urheilutoimittaja-opintolinjoilla opiskelijoiden käytössä on radio- ja tv-studiot, digitaalinen kuvaus- ja äänikalusto sekä useita editointipisteitä omaa työskentelyä varten. Graafisen suunnittelun, valokuvauksen ja pelisuunnittelun opiskelijat hyödyntävät uusinta digitekniikkaa ja alan ammattilaisten suosimia ohjelmistoja. HEOn mediaopinnoissa tähdätään laaja-alaiseen ja innovatiiviseen osaamiseen.

Media-alan tekijöitä vierailee HEOssa säännöllisesti esittelemässä työmenetelmiään ja kertomassa tuoreimmat kuulumiset alalta. HEO on vahvasti verkostoitunut oppilaitos keskellä Helsinkiä. Opetus toteutetaan läheisessä yhteistyössä helsinkiläisten media-alan toimijoiden kanssa. HEOn mediaopiskelijoiden harjoittelupaikkoina ovat olleet mm. Yleisradion eri toimitukset, kaupalliset radioasemat ja tv-tuotantoyhtiöt. Medialinjojen opiskelijat ovat suorittaneet työharjoittelunsa keskeisissä medioissa: YLE, MTV3, Nelonen Sport, STT, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Kauneus- ja terveys, Urheilusanomat, Iltalehti, Urheilulehti sekä lajiliittojen ja liigaseurojen viestintä (HJK, PK-35, HIFK).

Erikoisalueemme on monimediaalisuus, jota olemme toteuttaneet jo vuosia. Opiskelijoille se merkitsee monipuolista opetusta ja opintolinjojen välisiä yhteistyöprojekteja. Yleissivistävä mediaopiskelu tarkoittaa ammattitaitojen ja itseilmaisun ohella myös viestintäkulttuurin ja viestinnän yhteiskunnallisen merkityksen ymmärtämistä.

HEOn Visuaalisen journalismin ja valokuvauksen opinnoissa oppimaasi voit hyödyntää Haaga-Helia AMKn avoimessa ammattikorkeakoulussa ja saada opintopisteitä. Opintopisteet hyödyttävät sinua hakiessasi korkeakouluopintoihin.