musiikki

Musiikki ja musiikkiteknologia

Tästä alkaa tiesi ammattimuusikoksi!

Haluatko tehdä musiikkia ja soittaa bändissä? Kiinnostaako äänittäminen ja musiikkiteknologia? Haluatko suuntautua musiikin alalle tai ryhtyä muusikoksi? Musiikin ja musiikkiteknologian opintolinjalla saat ohjausta työskentelyyn yksin ja ryhmässä. Opinnot vahvistavat musiikin perusteiden osaamista ja perehdyttävät musiikkiteknologian mahdollisuuksiin tuottaa musiikkia itse. Sijaintimme Helsingin Kalliossa tarjoaa erinomaisia esiintymistilaisuuksia alueen ravintoloissa ja klubeilla. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää koko opintovuoden. Musiikin ja musiikkiteknologian opinnot ovat iltaopiskelua. Opetusta on pääasiassa arkipäivisin.

Hakeminen

Hakemus täytetään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen tavoitteet

HEOn Musiikin ja musiikkiteknologian opiskelijat tekevät musiikkia, tuottavat yhteisiä produktioita ja esiintyvät HEOn muiden kulttuurilinjojen kanssa. Lukuvuoden aikana tehdään yhteistyötä erityisesti HEOn laulaja- ja lauluntekijäopiskelijoiden kanssa. Opintolinjalla laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijoiden omat tavoitteet.

Opintojen sisältö

Musiikin ja musiikkiteknologian opintolinjalla opiskelijat ovat osa innostavaa ryhmää, joka tuottaa opiston musiikki- ja kulttuurilinjojen opiskelijoiden kanssa tapahtumia ja esiintymistilaisuuksia. Opiskelu valmentaa musiikkialan ammattiopintoihin. Opinnoissa opiskelijat voivat syventää osaamistaan musiikkiteknologiassa ja tuottaa äänitteitä. Kevätlukukaudella äänitteet tuotetaan osana ammattikorkeakoulun hakujen ennakkotehtävää.

Opetussisältöön kuuluvat mm. soittaminen, ohjattu harjoittelu, esiintyminen, musiikin improvisaatio, esiintymistaito, sekä musiikkiteknologian eri osa-alueita, kuten äänituotanto, digitaalitekniikan käyttö musiikin tekemisessä, äänentoisto ja äänentoistotilanteiden vuorovaikutus ja hallinta.

Lukuvuoden aikana opiskelijat perehtyvät musiikin teoriaan ja historiaan sekä opiskelevat sivuainelaulua ja vapaata säestystä pianolla. Myös Sibelius-nuotinnusohjelmaan tutustuminen kuuluu opetussisältöön.

Opiskelun hintaan sisältyy opetus, opetusmonisteet, opiston atk-laitteiston käyttö, bänditilojen ja musiikki-instrumenttien käyttö sekä ateria arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.