musiikki

Musiikki ja musiikkiteknologia

Haluatko musisoida ja soittaa bändissä? Kiinnostaako äänittäminen ja musiikkiteknologia? Vai haluatko suuntautua musiikin alalle tai ryhtyä muusikoksi? Musiikkilinjalla saat ohjausta työskentelyyn yksin ja ryhmässä. Opinnot vahvistavat musiikin perusteiden osaamista ja perehdyttävät musiikkiteknologian mahdollisuuksiin tuottaa musiikkia itse. Sijaintimme Helsingin Kalliossa tarjoaa erinomaisia esiintymistilaisuuksia alueen ravintoloissa ja klubeilla.

Hakeminen

Hakemus täytetään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen sisältö

Opintolinjalla olet osa innostavaa ryhmää, joka tuottaa opiston musiikin ja kulttuurilinjojen opiskelijoiden kanssa tapahtumia ja esiintymistilaisuuksia. Opiskelu on vapaan sivistystyön koulutusta ja valmentaa musiikinalan ammattiopintoihin. Linjalla on voi syventää osaamista musiikkiteknologiassa ja tuottaa äänitteitä. Kevätlukukaudella tuotamme äänitteet osana ammattikorkeakoulun hakujen ennakkotehtävää.

Musiikki ja musiikkiteknologialinjan opiskelijat musisoivat, tuottavat yhteisiä produktioita ja esiintyvät HEOn musiikin opiskelijoiden kanssa. Musiikkilinjan lähimmät yhteistyölinjat ovat laulajalinja, musiikkiteatterilinja ja lauluntekijälinja. Musiikki ja musiikkiteknologian linjalla laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijoiden omat tavoitteet. Opetussisältöön kuuluvat mm. soittaminen, ohjattu harjoittelu, esiintyminen, musiikin improvisaatio, esiintymistaito sekä musiikkiteknologian eri osa-alueita kuten äänituotanto, digitaalitekniikan käyttö musiikin tekemisessä, äänentoisto (myös livenä) ja äänentoistotilanteiden vuorovaikutus ja hallinta.  

Lukuvuoden aikana perehdytään musiikin teoriaan ja historiaan sekä opiskellaan laulua ja äänenmuodostusta.  Linja kehittää musisointitaitoa bändisoittimilla, vapaan säestyksen taitoja, musiikkiteknologian osaamista ja notaatiota. Myös Sibelius nuotinnusohjelmaan tutustuminen kuuluu opetussisältöön. Opetus on pääsääntöisin iltapäivisin ja iltaisin klo 15-20 välisenä aikana.

Opiskelun hintaan sisältyy opetus, opetusmonisteet, opiston atk-laitteiston käyttö, bänditilojen ja musiikki-instrumenttien käyttö sekä ateria arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.  Päätoimisesti opiskelevana olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea.