HEO lauluntekijä

Lauluntekijä

HEO jatkaa jo kymmenettä vuotta lauluntekijöiden koulutusta. Linjan painopiste on ohjatussa käytännön tekemisessä ja omannäköisen musiikin tuottamisessa. HEO sijaitsee Helsingin Kalliossa, suomalaisen taiteen ja kulttuurituotannon ytimessä. Lauluntekijälinjalla opiskellaan (pääosin suomenkielisen) lyriikan kirjoittamisen ja säveltämisen prosesseja sekä musiikkiteknologian perusteita ja näiden hyödyntämistä lauluntekemisessä.

Hakeminen

Hakemus tehdään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen sisältö

Lauluntekijöiden opetuksessa panostetaan valmennukseen ja ohjaukseen.  Opintoihin voivat hakea sekä uransa alussa olevat että pidemmälle ehtineet lauluntekijät, säveltäjät ja sanoittajat.  Lauluntekijäksi kehittymisessä on monta eri tietä, joten musiikin teoreettinen osaaminen tai muusikon taidot eivät ole edellytys hakemiselle.  Esimerkiksi luova kirjoittaminen antaa hyvän pohjan lauluntekemiselle. Olennainen osa opiskelua on ryhmän sisällä annettu palaute, konsertit ja esiintymiset helsinkiläisissä ravintoloissa ja klubeissa. Tavoitteena on, että koulutuksen suorittanut tuntee laulunteon vaatimukset ja löytää omat vahvuutensa.

Tekstittämisen ja säveltämisen ammattilaiset vierailevat ja kertovat omasta laulun tekemisestään ja opastavat biisinteossa. Muusikko- ja tuottajavierailijoita ovat viime vuosina olleet mm. Anssi Kela, Mikko von Hertzen, J. Karjalainen, Lasse Wikman, Jussi Jaakonaho, Pertti Jalonen, Tracy Lipp, Markus Nordenstreng, Juha Tapio, Jukka Immonen, Paleface, Arto Tuunela, Heikki Salo, Susanna Haavisto ja Mariska. Tunnettujen levy-yhtiöiden ja vaihtoehtoisten toimijoiden väki kertoo musiikin tuotantokuvioista ja kuuntelee opiskelijoiden biisejä.  Koulutus tarjoaa myös perustiedot tekijänoikeuksista, musiikkielämän hyvistä käytännöistä, ilmaisusta ja musiikki-improvisaatiosta.

Lauluntekijälinja tekee yhteistyötä HEOn muiden musiikkilinjojen (laulaja-, musiikki- ja musiikkiteatterilinja) kanssa. Opintolinjalla tarjotaan mahdollisuuksia kehittää esiintymistä ja siihen liittyviä taitoja. Syyslukukaudella perjantaisin opiskelijoilla on mahdollisuus valita kursseja myös HEO:n päiväopintolinjojen kurssitarjonnasta.  

Opiskelu on iltaopiskelua maanantaista perjantaihin klo 15.00-20.00. Se on päätoimista ja kestää elokuusta toukokuun loppuun. Iltalinja mahdollistaa pienen ansiotyön päätoimisen opiskelun ohessa. Keväällä hankit opiskeluasi tukevan työharjoittelupaikan, jossa saat käytännön tuntuman sinua kiinnostaviin tehtäviin. Opiskelun hintaan sisältyy opetus, opetusmonisteet, opiston atk-laitteiston käyttö, bänditilojen ja musiikki-instrumenttien käyttö ja aterian arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.  HEOn lauluntekijälinjalla päätoimisesti opiskeleva on oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea.