Animaatio

Animaatio

Animaatiossa kaikki on mahdollista!

Pidätkö piirtämisestä? Kiinnostaako animaatioiden teko? Annamme perustiedot ja -taidot animoinnista, animaatioelokuvien ja sarjakuvien suunnittelusta ja toteutuksesta. Tarjoamme valmiuksia animaatio- ja sarjakuvaharrastuksen syventämiseen tai aloittamiseen. Opinnot on suunnattu kaikille animaatioelokuvasta ja sarjakuvista kiinnostuneille, ja ne valmentavat alan ammatillisiin opintoihin. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää koko opintovuoden. Animaation opinnot ovat päiväopiskelua. Opetusta on pääasiassa arkipäivisin.

 


Hakeminen

Hakemus tehdään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen tavoitteet

Animaation opintolinjalla opiskelijat perehtyvät elokuvailmaisun ja animaatiotuotannon keskeisiin osa-alueisiin, elokuvalliseen ajatteluun ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdista riippuen opinnot valmentavat ammatillisiin opintoihin tai auttavat laajentamaan elokuva-alan tuntemusta animaatioelokuvan mahdollisuuksilla.

Opintojen sisältö

HEOn animaatiokoulutukseen sisältyy yhteisiä elokuvailmaisun opintojaksoja Elokuva- ja TV-ilmaisun opintolinjan kanssa. Elokuvallista yleissivistystä opiskelijat laajentavat tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Eriytyvissä opinnoissa pääsee syventymään animaatioelokuvan erityispiirteisiin ja animaatiotekniikoihin sekä sarjakuvaan.

Opintovuotta rytmittävät animaatio- ja sarjakuvaprojektit, joissa voi kehittää teknistä osaamista, yhteistyötaitoja, luovuutta ja taiteellista ilmaisua. Projekteissa opiskelijat tekevät sekä itsenäisesti että muiden animaatio-opiskelijoiden kanssa lyhyitä animaatioelokuvia tai sarjakuvia.

Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa viideksi viikoksi tutustumaan alan oikeisiin työpaikkoihin ja työtehtäviin. Keväällä on mahdollisuus osallistua valintakoevalmennukseen, joka on tarkoitettu alan ammatillisiin opintoihin hakeville.

Opinnoista vastaa elokuva-alalla korkeakoulutettu ja pedagogisesti pätevä opettaja, jolla on vankka kokemus opintolinjan suunnittelusta ja toteutuksesta. Projektityöskentelyn tukena on animaatiotuotantoon erikoistunut tuntiopettaja. Vierailevina opettajina toimii muitakin elokuvailmaisun huippuammattilaisia.

Opiskelun hintaan sisältyy opetus, opetusmonisteet, opiston atk- ja kameralaitteiston käyttö sekä ateria arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.