Animaatio

Animaatio ja sarjakuva

Animaatiossa ja sarjakuvassa kaikki on mahdollista!

Pidätkö piirtämisestä? Haluatko oppia animoimaan tai piirtämään sarjakuvia? Animaatioelokuva- ja sarjakuvaopinnot antavat perustiedot ja -taidot animaatioelokuvien ja sarjakuvien suunnittelusta ja toteutuksesta. Opintolinja antaa valmiuksia animaatio- ja sarjakuvaharrastuksen syventämiseen tai aloittamiseen. Opinnot on suunnattu kaikille animaatioelokuvasta ja sarjakuvista kiinnostuneille ja ne valmentavat alan ammatillisiin opintoihin.

 


Hakeminen

Hakemus tehdään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen sisältö

Animaatiolinjalla perehdyt elokuvailmaisun ja animaatiotuotannon keskeisiin osa-alueisiin, elokuvalliseen ajatteluun ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdistasi riippuen opiskelusi valmentaa Sinua ammatillisiin opintoihin tai auttaa laajentamaan elokuva-alan tuntemustasi animaatioelokuvan mahdollisuuksilla.


Animaatio-opintoihin sisältyy yhteisiä elokuvailmaisun opintojaksoja Elokuva- ja TV-ilmaisun linjan kanssa. Elokuvallista yleissivistystäsi laajennat tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Eriytyvissä opinnoissa pääset syventymään animaatioelokuvan erityispiireisiin ja animaatiotekniikoihin sekä sarjakuvaan. 


Opintovuottasi rytmittävät animaatio- ja sarjakuvaprojektit, joissa voit kehittää teknistä osaamistasi, yhteistyötaitojasi, luovuuttasi ja taiteellista ilmaisuasi. Projekteissa teet sekä itsenäisesti että muiden animaatioopiskelijoiden kanssa lyhyitä animaatioelokuvia tai sarjakuvia.


Opiskelusi kestää syys -ja kevätlukukauden ja ajoittuu pääsääntöisesti päiväsaikaan. Keväällä voit osallistua valintakoevalmennukseen, joka on tarkoitettu alan ammatillisiin opintoihin hakeville. Opintovuoden lopulla pääset työharjoittelussa viideksi viikoksi tutustumaan alan oikeisiin työpaikkoihin ja työtehtäviin. 


Opinnoistasi vastaa elokuva-alalla korkeakoulutettu ja pedagogisesti pätevä opettaja, jolla on vankka kokemus opintolinjan suunnittelusta ja toteutuksesta. Projektityöskentelyn tukena on animaatiotuotantoon erikoistunut tuntiopettaja. Vierailevina opettajina toimii muitakin elokuvailmaisun huippuammattilaisia.