Siirry sisältöön

Kuvataiteen linjan näyttelyn avajaiset tänään klo 16-18

MUISTIJÄLKIÄ — TRACES OF MEMORY

Kuvataide ja Urbaani kuva -linjan näyttely. Avajaiset pidetään ti 9.1. klo 16–18. Näyttely on avoinna 10.1. – 1.3.2024. Näyttely on avajaisten lisäksi auki opiston ulkopuoliselle yleisölle to 1.2. klo 15–18 ja to 29.2. klo 15-18 

Paikka: HEO Kansanopisto, Kirstinkatu 1, 00530 Helsinki.

Opiskelijoiden teokset kutsuvat pohtimaan menneisyyttä, muistojen voimaa ja niiden vaikutusta nykyhetkeen monista eri näkökulmista. 
Näyttelyn teema on Muistijälkiä – Traces of Memory. Opiskelijat käsittelevät aihetta muun muassa maalaten, piirtäen, veistäen ja animoiden. Teosten luominen ja näyttelyn rakentaminen on kestänyt viisi intensiivistä viikkoa.
Kuvataide ja urbaani kuva -linjalla opiskelee vilkas porukka, joka koostuu eritaustaisista ja eri ikäisistä opiskelijoista. Puolessa vuodessa opiskelijoista on tullut kuin vanhoja ja aina toisiaan tukevia kavereita. 
Mitä on muisti? Muisti kattaa laajan kirjon erilaisia ilmenemismuotoja. Se on ihmismielen kyky tallentaa ja palauttaa mieleen menneitä kokemuksia. Yhteisön jaetut kokemukset tallentuvat kollektiiviseen muistiin. Ihmisten lisäksi myös muilla lajeilla, kuten eläimillä ja kasveilla, on osoitettu olevan muisti, josta on hyötyä lajin selviytymisessä. Toisaalta, tietokoneillakin ja tekoälylläkin on muisti. Yksinkertaisimmillaan muistin voidaankin ajatella olevan kyky tallentaa informaatiota. 
Vaikka teema onkin yhteinen, sen monitulkintaisuuden ja jokaisen henkilökohtaisen mielen maailman ansiosta näyttelyssä on mahdollista tutustua teoksiin, jotka on toteutettu taitavasti täysin eri tyyleillä ja tekniikoilla.

Tervetuloa katsomaan luokkamme ensimmäistä taidenäyttelyä!