avoinyliopistoopetus1-1

Opiskele valtiotiedettä ja politiikkaa, valmistaudu valtsikkaan

Aloita yliopistosi HEOssa - koulutus keskellä Helsinkiä

Valtiotieteen linjalla perehdymme käytännössä siihen miten yhteiskunta toimii ja miten kansalainen voi vaikuttaa. Teemme vierailuja yhteiskunnan keskeisiin instituutioihin ja liikkeisiin. Seuraamme päivänpolitiikan tapahtumia ja tapaamme vuoden mittaan poliittisia toimijoita. Opiskelijat saavat osallistua vierailuohjelman suunnitteluun. HEO lukuvuosi tarjoaa tehokkaan valmistautumisen yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. Keväällä on myös mahdollisuus työharjoitteluun.

Hakeminen HEOon

Hakemus tehdään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen sisältö

Valtiotieteiden opintolinjalla suoritat yliopisto-opintoja ja linjan omia opintoja. Lukuvuoteen sisältyy kahdet yliopistoaineen perusopinnot (25 op), jotka valitaan seuraavista: 
  • Sosiaalitieteiden perusopinnot, 
  • Politiikan ja viestinnän perusopinnot, 
  • Valtio-opin perusopinnot tai 
  • Poliittisen historian perusopinnot. 
Suoritat opinnot yliopisto-opettajien johdolla. Lisäksi opiskelet HEOn tehokkaissa pienryhmissä eri yliopistoaineiden oppisisältöjä ja yliopisto-opiskelun teknisiä taitoja. 

Yliopisto-opinnot kelpaavat myöhemmin sellaisenaan osaksi korkeakoulututkintoa. Voit hyödyntää ne myös mikäli haluat hakea yliopistoon avoimen väylän kautta ilman valintakokeita.

Valtiotieteiden linjalla opiskellaan pääsääntöisesti päiväsaikaan. Suurin osa yliopistoluennoista järjestetään kuitenkin iltaisin. Saat aikataulut aina hyvissä ajoin.

HEO lukuvuosi tarjoaa tehokkaan ja perusteellisen valmistautumisen yliopisto-opintoihin. Vuosien 2004–2011 valtiotieteiden linjan opiskelijoista 90 prosenttia jatkoi opintoja tutkinto-opiskelijana yliopistossa. Kahdeksan vuoden aikana 149/166 HEOn valtiotieteiden linjan opiskelijaa jatkoi eri yliopistojen valtio-/yhteiskuntatieteellisten tiedekunnissa.

Opiskelijat laativat opettajan kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelman opintovuodelleen. Opiskelutavat ovat monipuolisia: luentoja, aineistotehtäviä, ryhmätöitä ja projekteja. Toisinaan opinnoissa on myös mahdollista valita perinteisen kirjatentin ja esseen välillä. Opettaja antaa palautetta edistymisestäsi. Opiskelu HEOssa on tavoitteellista, muttei tiukkapipoista.