Kasikirjoitus

Käsikirjoittaminen ja dramaturgia

Kirjoita maailmasi uusiksi!

Kiinnostaako kirjoittaminen tai lavastaminen? Miten tekstisi muuttuu valmiiksi kohtauksiksi? Käsikirjoittamisestako ammatti? Käsikirjoittamisen opinnot antavat perustiedot ja -taidot käsikirjoittamisesta ja dramaturgiasta. Lukuvuoden aikana suoritat Luovan kirjoittamisen perusopinnot avoimessa yliopistossa.


Hakeminen

Hakemus tehdään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen sisältö

Käsikirjoittamisen linjalla perehdyt erilaisiin kirjoittamisen muotoihin, elokuva- ja teatteridramaturgiaan ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Saat välineitä lähtökohdistasi riippuen kirjoittamisharrastuksen aloittamiseen tai syventämiseen sekä valmennusta alan ammattiopintoihin tai ammatillisen osaamisesi laajentamiseen kirjoittajana.

Lukuvuoden aikana suoritat Luovan kirjoittamisen perusopinnot (25 op) Turun avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaan. 

Käsikirjoittamisen lisäksi voit syventyä henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön sekä lavastukseen ja skenografiaan. Projekteissa teet tiivistä yhteistyötä Elokuva- ja TV-ilmaisun opiskelijoiden ja näyttelijöiden kanssa. HEOssa pääset soveltamaan oppimiasi asioita käytännössä.

Elokuvallista yleissivistystäsi laajennat tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. 

Opiskelusi kestää syys -ja kevätlukukauden ja ajoittuu pääsääntöisesti päiväsaikaan. Keväällä voit osallistua valintakoevalmennukseen, joka on tarkoitettu ammatillisiin opintoihin hakeville. Opintovuoden lopulla pääset työharjoittelussa viideksi viikoksi tutustumaan alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoistasi vastaa elokuva-alalla korkeakoulutettu ja pedagogisesti pätevä opettaja, jolla on vankka kokemus opintolinjan suunnittelusta ja toteutuksesta. Dramaturgian perusopetuksestasi vastaa teatteri-ilmaisuun erikoistunut tuntiopettaja, joka tukee myös projektityöskentelyäsi. Vierailevina opettajina toimii muitakin huippuammattilaisia.