ElokuvaJaTV

Elokuva- ja TV-ilmaisu

Lumoa ja lumoudu elokuva- ja TV-ilmaisun maailmassa!

Onko elokuva-ala intohimosi? Haluatko tehdä TV-sketsejä, lyhytelokuvia ja musavideoita? Haluatko syventyä kuvaamiseen ja editoimiseen? Pyritkö opiskelemaan elokuvakouluun? Elokuva- ja TV-ilmaisun opinnot antavat perustiedot ja -taidot elokuvien ja TV-ohjelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Opintolinja on suunnattu etenkin alan ammattiopintoihin tähtääville. Opinnot sopivat sekä dokumentaarisen että fiktiivisen elokuvan eri tuotantotehtävistä kiinnostuneille. Opiskelu HEOssa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus kestää koko opintovuoden. Elokuva- ja TV-ilmaisun opinnot ovat päiväopiskelua. Opetusta on pääasiassa arkipäivisin.Hakeminen

Hakemus tehdään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen tavoitteet

HEOn Elokuva- ja TV-ilmaisun opintolinjalla opiskelijat perehtyvät monipuolisesti elokuvalliseen ajatteluun, ammatilliseen tuotantokulttuuriin sekä elokuva- ja TV-ilmaisun osa-alueisiin: elokuva- ja TV-tuotantoon, kuvaukseen ja valaisuun, äänisuunnitteluun ja äänitykseen, elokuvaleikkaukseen ja videoeditointiin, dramaturgiaan ja käsikirjoittamiseen, henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön sekä dokumenttielokuvantekoon.

Opintojen sisältö

Elokuva- ja TV-ilmaisun opintovuotta rytmittävät käytännön projektit, joissa opiskelijat voivat kehittää teknistä osaamista, ryhmätyötaitoja, luovuutta sekä taiteellista ilmaisua. Projekteissa tehdään fiktiivisiä ja dokumentaarisia lyhytelokuvia, mainos- ja musiikkivideoita, sekä toteutetaan TV-ohjelma studiotiimissä. Projekteissa opiskelijat voivat syventyä juuri niihin osa-alueisiin, jotka kiinnostavat itseä eniten.

Elokuvallista yleissivistystä laajennetaan tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Opintovuoden aikana käydään katsomassa laatuelokuvia Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) elokuvateatterissa Orionissa.

Keväällä järjestetään valintakoevalmennus, joka on tarkoitettu alan ammatillisiin opintoihin hakeville. Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa tutustumaan viideksi viikoksi alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoista vastaa alalla korkeakoulutettu ja pedagogisesti pätevä opettaja, jolla on vankka kokemus elokuva-alan koulutuksesta. Vierailevina opettajina toimii elokuva- ja tv-ilmaisun huippuammattilaisia.

Opiskelun hintaan sisältyy opetus, opetusmonisteet, opiston atk- ja kameralaitteiston käyttö sekä ateria arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.