ElokuvaJaTV

Elokuva- ja TV-ilmaisu

Lumoa ja lumoudu elokuva- ja tv-ilmaisun maailmassa!

Kiinnostaako tv-sketsien tai mainos- ja musavideoiden teko? Haluatko oppia kuvaamaan ja editoimaan? Pyritkö elokuvakouluun? Elokuva ja tv-ilmaisun opinnot antavat perustiedot ja -taidot elokuvien ja tv-ohjelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Opintolinja on suunnattu etenkin alan ammattiopintoihin tähtääville. Opiskelu linjalla sopii sekä dokumentaarisen että fiktiivisen elokuvan eri tuotantotehtävistä kiinnostuneille. 


Hakeminen

Hakemus tehdään netissä. Hakulomake löytyy täältä.
 
HEO-info (09) 7742 420, heoinfo@heo.fi


Opintojen sisältö

Elokuva- ja tv-ilmaisun linjalla perehdyt monipuolisesti elokuvalliseen ajatteluun, ammatilliseen tuotantokulttuuriin sekä elokuva- ja tv-ilmaisun osa-alueisiin: elokuva- ja tv-tuotantoon, kuvaukseen ja valaisuun, äänisuunnitteluun ja äänitykseen, elokuva-leikkaukseen ja videoeditointiin, dramaturgiaan ja käsikirjoittamiseen, henkilö-ohjaukseen ja näyttelijäntyöhön sekä dokumenttielokuvantekoon. 

Elokuvallista yleissivistystäsi laajennat tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Opintovuottasi rytmittävät käytännön projektit, joissa voit kehittää teknistä osaamistasi ja ryhmätyötaitojasi sekä luovuuttasi ja taiteellista ilmaisuasi. Projekteissa voit syventyä juuri Sinua kiinnostaviin osa-alueisiin. Oppimiasi taitoja voit soveltaa mainos- ja musiikkivideoiden tekemiseen.  

Opiskelusi kestää syys -ja kevätlukukauden ja ajoittuu pääsääntöisesti päiväsaikaan. Keväällä järjestetään valintakoevalmennus, joka on tarkoitettu alan ammatillisiin opintoihin hakeville. Opintovuoden lopulla pääset työharjoittelussa viideksi viikoksi tutustumaan alan oikeisiin työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoistasi vastaa alalla korkeakoulutettu ja pedagogisesti pätevä opettaja, jolla on vankka kokemus elokuva-alan koulutuksesta. Vierailevina opettajina toimii elokuva- ja tv-ilmaisun huippuammattilaisia.