DSC1746

Ylppärit edessä? Preppaa Helsingin Kesälukiossa!


Helsingin Kesälukio I: 5.–16.6.2017 tai
Helsingin Kesälukio II: 24.7.–4.8.2017

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Kesälukiomme sijaitsee ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa. 

Kesälukiossa kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistaa osaamistasi jatko-opiskelua ajatellen. Samalla nautit kesäisestä Helsingistä Kallion sykkeessä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös vapaa-ajan mahdollisuuden ja tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventää oppimistasi yhdessä muiden kesälukiolaisten kanssa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen varsinkin ennen ylioppilaskirjoituksia.


Hakeminen

Hakemus täytetään netissä.  Kesälukion hakulomake löytyy tästä linkistä.

Kohderyhmä

Kaikki lukiolaiset sekä ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat ja aikuisopiskelijat.

Opetus

Kesälukiokurssimme kestävät kaksi viikkoa. Kesälukio järjestetään kahtena eri ajankohtana: kesäkuun kurssit 5.-16.6.2017 ja heinä-elokuun kurssit 24.7.-4.8.2017. Kurssimme ovat intensiivikursseja (50 tuntia). Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen. Heinä-elokuun kursseille ilmoittautuminen on käynnissä. Kursseilla opettavat pätevät lukion aineenopettajat.

Kesäkuun intensiivikurssit 5.-16.6.2017

Intensiivikursseilla kerrattiin lukion oppimäärän keskeisiä asioita ja valmistauduttiin ylioppilaskirjoituksiin. 

Matematiikka, pitkä
Kertaamme lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet.

Matematiikka, lyhyt
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän.

Heinä-elokuun intensiivikurssit 24.7.–4.8.2017

Heinä-elokuun kertauskurssien ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautuminen torstaihin 20.7.2017 klo 12 mennessä.

Englanti, A1-kieli
Kertaamme englannin kurssien oppimäärän pääkohdat.

Kemia
Kertaamme lukion kemian laajan oppimäärän.

Matematiikka, pitkä
Kertaamme lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet.

Matematiikka, lyhyt
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän.

Äidinkieli ja kirjallisuus
Käymme lukion äidinkielen keskeiset sisällöt.

Kunkin intensiivikurssin laajuus on 50 oppituntia ja työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan oppituntien jälkeen kokoontuvia harjoitusryhmiä, joiden ohjaajina toimivat opettajaopiskelijat. Kesälukion opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Kesälukiossa pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Huom! Saat kesälukiokurssista todistuksen, mutta sovithan kurssien hyväksilukemisesta myös oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa. Intensiivikurssimme ovat lukion soveltavia opintoja.

Muu ohjelma

Kesälukiomme sijaitsee monien Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien äärellä. Järjestämme vapaa-ajan retkiä kesäisessä Helsingissä. Retkien lisäksi tarjolla on myös iltaohjelmaa kuten saunailtoja ja grillailua opistomme kattoterassilla Helsingin kattojen yllä. Tarjolla on opinto-ohjaajan yksilö- ja ryhmänohjausta.  

Hakeminen

Ilmoittautumiset tästä linkistä

Heinä–elokuun kursseille ilmoittautumisaikaa on jatkettu. Ilmoittautuminen päättyy 20.7.2017 klo 12.

Ilmoittautumisen jälkeen Helsingin kesälukio lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Kurssiaikataulut on vahvistettu. Mahdollisista peruutuksista laskutamme 60 euron peruutusmaksun toimistokuluista. Jos osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan niin kurssi ei toteudu, jolloin osallistumismaksu palautetaan.

Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin Kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin siis ennen ilmoittautumistasi.