DSC1746

Ylppärit edessä? Preppaa Helsingin Kesälukiossa!


Helsingin Kesälukio I: 5.–16.6.2017 tai
Helsingin Kesälukio II: 24.7.–4.8.2017

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Kesälukiomme sijaitsee ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa. 

Kesälukiossa kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistaa osaamistasi jatko-opiskelua ajatellen. Samalla nautit kesäisestä Helsingistä Kallion sykkeessä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös vapaa-ajan mahdollisuuden ja tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventää oppimistasi yhdessä muiden kesälukiolaisten kanssa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen varsinkin ennen ylioppilaskirjoituksia.


Hakeminen

Hakemus täytetään netissä.  Kesälukion hakulomake löytyy tästä linkistä.

Kohderyhmä

Kaikki lukiolaiset sekä ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat ja aikuisopiskelijat.

Opetus

Kesälukiokurssimme kestävät kaksi viikkoa. Kesälukio järjestetään kahtena eri ajankohtana: kesäkuun kurssit 5.-16.6.2017 ja heinä-elokuun kurssit 24.7.-4.8.2017. Kurssimme ovat intensiivikursseja (50 tuntia). Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen. Kurssit toteutetaan mikäli osallistujia on kussakin ryhmässä vähintään 12. Kursseille ilmoittautuminen on käynnissä. Kursseilla opettavat pätevät lukion aineenopettajat.

Kesäkuun intensiivikurssit 5.-16.6.2017

Ilmoittautuminen 19.5.2017 mennessä. Kesäkuun intensiivikursseilla kerrataan lukion oppimäärän keskeisiä asioita ja valmistauduttiin ylioppilaskirjoituksiin. 

Fysiikka
Kertaamme lukion fysiikan laajan oppimäärän.

Kuvataiteen harrastajakurssi
Opiskelemme tekniikoita ja ilmaisemme itseämme kesäisessä Kalliossa. Monipuolisesti maalausta, piirtämistä ja valokuvausta. Yhteisiä harjoitustehtäviä. Tilaa omille projekteille ja kurssilaisten toiveille.

Matematiikka, pitkä
Kertaamme lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet.

Matematiikka, lyhyt
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän.

Ruotsi, B-kieli
Kertaamme ruotsin kurssien oppimäärän pääkohdat.

Heinä-elokuun intensiivikurssit 24.7.–4.8.2017

Heinä-elokuun kertauskurssien hakuaikaa on jatkettu. Ilmoittautuminen 19.6.2017 mennessä.

Englanti, A1-kieli
Kertaamme englannin kurssien oppimäärän pääkohdat.

Kemia
Kertaamme lukion kemian laajan oppimäärän.

Matematiikka, pitkä
Kertaamme lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet.

Matematiikka, lyhyt
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän.

Äidinkieli ja kirjallisuus
Käymme lukion äidinkielen keskeiset sisällöt.

Kunkin intensiivikurssin laajuus on 50 oppituntia ja työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan oppituntien jälkeen kokoontuvia harjoitusryhmiä, joiden ohjaajina toimivat opettajaopiskelijat. Kesälukion opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Kesälukiossa pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Huom! Saat kesälukiokurssista todistuksen, mutta sovithan kurssien hyväksilukemisesta myös oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa. Intensiivikurssimme ovat lukion soveltavia opintoja.

Muu ohjelma

Kesälukiomme sijaitsee monien Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien äärellä. Järjestämme vapaa-ajan retkiä kesäisessä Helsingissä. Retkien lisäksi tarjolla on myös iltaohjelmaa kuten saunailtoja ja grillailua opistomme kattoterassilla Helsingin kattojen yllä. Tarjolla on opinto-ohjaajan yksilö- ja ryhmänohjausta.  

Hakeminen

Ilmoittautumiset tästä linkistä

Kesäkuun 2017 intensiivikursseille on ilmoittauduttava 19.5.2017 mennessä. 
Heinä–elokuun kursseille ilmoittautuminen päättyy 19.6.2017 mennessä.

Ilmoittautumisen jälkeen Helsingin kesälukio lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Viimeinen peruutuspäivä ilman 60 euron peruutusmaksua on kesäkuun kursseille 2.6. ja heinä-elokuun kursseille 20.7. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 60 euroa toimistokuluja. Kurssi ei toteudu, mikäli osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan. Tällöin osallistumismaksu palautetaan opiskelijalle. 

Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin Kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin siis ennen ilmoittautumistasi.