Urjot

Urheilutoimittaja


Urheilutoimittajan opintojen tavoitteena on monipuoliset journalistiset valmiudet erityisesti urheilun ja liikunnan parissa. Opiskelemme urheilutoimittajan perustaidot lehtitoimituksessa, radio- ja tv-työssä sekä netissä. Digitaalinen videotyö, editointi sekä valokuvaus ja kuvankäsittely tulevat tutuksi. 


Lukuvuoden aikana opitaan haastattelu- ja esiintymistaitoja, urheilutietoutta ja toimittajan ammattietiikkaa. Elämää koetaan myös hikisissä pukuhuoneissa, urheiluhallien syövereissä sekä median kulissien takana.

Monipuolinen ohjelma sisältää luentoja, vierailukäyntejä ja paljon käytännön projekteja. Lopputyö Trombitin jälkeen lukuvuosi huipentuu runsaan kuukauden mittaiseen työharjoitteluun urheilutoimituksessa tai liikunta-alan järjestössä. Hyödyllisten journalististen taitojen ohella opiskelijat saavat hyvän pohjan myös media-alan jatko-opinnoille.


Tutustu HEOn urheilutoimittajalinjan opiskelijoiden toimintaan:

www.trombit.net

Opiskelijat ovat suorittaneet työharjoittelunsa alan keskeisissä medioissa sekä SLU:n jäsenjärjestöissä. Yhteistyötahoja ovat olleet mm. YLE, MTV3, Nelonen Sport, STT, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Kauneus- ja terveys, Urheilusanomat, Iltalehti, Urheilulehti, HJK, PK-35, SM-liiga ja Espoon Blues.


Haku: 

Hakemus tehdään netissä, lomake löytyy täältä.
 
Lisätietoja urheilutoimittajann opinnoista
Raimo Ahonen, vastaava opettaja.
040-186 0465. 
raimo.ahonen(at)heo.fi

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä