kuvaajatp

HEOn mediakoulutus - opiskelu keskellä Helsinkiä

Media, journalismi ja viestintä

HEOn mediaopinnoissa opiskelu keskittyy viestintään ja koulutus on yksi tunnetuimmista media-alan opinnoista. Vahvuutenamme on moniosaaminen ja yksilöllinen ohjaus tekniikan haltuunotossa. Koulutus ja opiskelu painottuvat käytännön tekemiseen, jossa annamme tilaa omalle luovuudelle. Opetuksen lisäksi opiskelijat osallistuvat erilaisiin projekteihin ja pääsevät näin tutustumaan media-alan tuotantoihin ammatillisissa työympäristöissä.


Median moniosaaja

Työskentelemme ajanmukaisissa tuotantotiloissa Helsingin Kalliossa. Radio- ja tv- sekä urheilutoimittajalinjoilla opiskelijoiden käytössä on radio- ja tv-studiot, digitaalinen kuvaus- ja äänikalusto sekä useita editointipisteitä omaa työskentelyä varten. Graafisen suunnittelun ja valokuvauksen opiskelijat hyödyntävät nykyteknologiaa tarvittavine tietokoneohjelmineen. HEOn mediaopinnoissa tähdätään laaja-alaiseen ja innovatiiviseen osaamiseen.

Teemme opetus- ja tuotantoyhteistyötä mediatalojen ja tuotantoyhtiöiden kanssa. Näin opiskelijat tutustuvat alaansa todellisten tuotantojen kautta. Media-alan tekijöitä vierailee HEOssa säännöllisesti esittelemässä työmenetelmiään ja kertomassa tuoreimmat kuulumiset alalta. HEO on vahvasti verkostoitunut oppilaitos keskellä Helsinkiä.  Opetus toteutetaan läheisessä yhteistyössä helsinkiläisten yritysten ja toimijoiden kanssa.  HEO Median opiskelijoiden harjoittelupaikkoina ovat olleet mm. Yleisradion eri toimitukset, kaupalliset radioasemat ja  tv-tuotantoyhtiöt.  Medialinjojen opiskelijat ovat suorittaneet työharjoittelunsa keskeisissä medioissa: YLE, MTV3, Nelonen Sport, STT, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Kauneus- ja terveys, Urheilusanomat, Iltalehti, Urheilulehti, SM-liigan ja urheiluseurojen viestintä (HJK, PK-35, Espoon Blues).

Erikoisalueemme on monimediaalisuus, jota olemme toteuttaneet jo vuosia. Opiskelijoille se merkitsee monipuolista opetusta ja linjojen välisiä yhteistyöprojekteja. Yleissivistävä mediaopiskelu tarkoittaa ammattitaitojen ja itseilmaisun ohella myös viestintäkulttuurin ja viestinnän yhteiskunnallisen merkityksen ymmärtämistä.

HEOn mediaopintoja toteutetaan yhteistyössä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa Radio- ja TV-journalismin linjalla, Urheilutoimittajalinjalla ja Visuaalisen journalismin & valokuvauksen opintolinjalla.